Ajuntament Generalitat acorden les normes per l’adjudicació dels pisos de lloguer

L’alcalde es felicita que Salt disposi de 30 habitatges més per lloguer

L’Ajuntament de Salt i la Generalitat han acordat avui a Salt els mecanismes i requisits que regularan poder accedir als 30 pisos del bloc ocupat fins el mes passat i que la Sareb ha cedit per lloguer social. La cessió dels pisos es farà efectiva quan s’hagin fet les reformes necessàries als habitatges, que assumeix la Sareb.

L’acord s’ha fet durant  la visita institucional que ha fet a Salt la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. L’alcalde, Jordi Viñas, considera molt important que el consistori pugui disposar d’aquests 30 pisos al carrer Doctor Castany, 91 i que a més la cessió s’hagi fet evitant el desallotjament forçós de les famílies que l’ocupaven, a qui també se’ls ha trobat altres habitatges.

Jordi Viñas, alcalde de Salt, ha explicat que des que va arribar a l’alcaldia l’estiu passat solucionar el tema del Bloc Salt ha estat una dels eixos de treball del govern municipal. “Finalment s’ha pogut recuperar aquests habitatges del sector bancari el que suposa un pas important en les polítiques socials del govern municipal”, ha manifestat l’alcalde.

Per poder accedir als pisos caldrà que la persona sol·licitant estigui empadronada al municipi de Salt i amb una antiguitat continuada de 3 anys. Les sol·licituds es podran obtenir i s’han de lliurar i registrar al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, així com també, a l’Oficina Local d’Habitatge.

Els solicitants es repartiran en tres grups, segons el seu nivell d’ingresos, per aconsseguir una diversistat de rendes al bloc. Es reserven dos habitatges per a persones amb discapacitat, tres més per un projecte social de l’Ajuntament de Salt i dos més per a casos urgents de la Mesa d’emergències econòmiques i socials de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Entre totes les persones sol·licitants admeses es realitzarà un sorteig públic per determinar les persones adjudicatàries. I entre totes les persones que rebin pis es farà un altre sorteig per a assignar l’habitatge concret.

Les persones sol·licitants admeses que no hagin resultat adjudicatàries formaran la llista d’espera, que també s’ordenarà mitjançant sorteig. Aquesta llista d’espera tindrà tres anys de vigència i servirà per cobrir les eventuals baixes que es produeixin entre els adjudicataris seleccionats.​


Els lloguers socials del bloc de Salt, per a rendes diverses

Es reserven alguns pisos per a emergències, discapacitats i un projecte social, però la majoria es repartiran segons tres franges de nivell d’ingressos

El lloguer serà de 215 a 240 euros i dilluns s’obre el termini de sol·licitud

  • La consellera Borràs i l’alcalde Viñas , acompanyats d’altres autoritats, van visitar ahir el bloc al carrer Doctor Castany Foto: XAVIER PI / ACN.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va ser ahir a l’ajuntament de Salt per acordar amb l’alcalde, Jordi Viñas, els mecanismes i criteris per adjudicar els 30 habitatges del bloc ocupat fins al mes passat i que la Sareb ha cedit per a lloguer social. “No volíem que el bloc es destinés només a situacions d’emergència, sinó que també volem garantir que determinats perfils de població, que ara no ho poden fer, puguin accedir a pisos de lloguer”, va explicar Viñas. En aquest mateix sentit es va manifestar la consellera, que va posar com a exemple persones joves que volen accedir a un primer habitatge o gent gran que té problemes per mantenir un pis a preu de mercat.

Concretament, dos pisos del bloc, situat als números 91-93 del carrer Doctor Castany, es deixaran buits reservats per a situacions d’emergència; dos més es destinaran a entitats del tercer sector perquè hi visquin persones amb discapacitats o dependència i uns altres tres es quedaran a disposició de l’Ajuntament, que hi vol impulsar un projecte social. Els 23 restants s’adjudicaran mitjançant convocatòria pública entre els sol·licitants que compleixin els requisits per esdevenir adjudicataris d’un habitatge amb protecció social i que faci almenys tres anys que estan empadronats a Salt.

Cal destacar que els sol·licitants es repartiran en tres grups, segons el seu nivell d’ingressos, per aconseguir una diversitat de rendes al bloc. Així, s’assignaran 6 habitatges per a famílies o persones amb uns ingressos d’entre 5.000 i 8.000 euros; 8 habitatges per als que en tinguin entre 8.000 i 15.000, i 9 habitatges per a rendes superiors a 15.000 euros amb un límit de 3,27 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC), fixat en 569,12 euros mensuals. Viñas va precisar que, si finalment no es fes el projecte social que està estudiant el consistori, els tres pisos que s’hi han destinat també serien per a famílies o persones d’aquest grup de més de 15.000 euros.

“Es tracta d’un projecte engrescador, fet a mida de la ciutat i fet conjuntament amb l’Ajuntament de Salt per donar resposta a les necessitats diverses d’habitatge del municipi”, va destacar Borràs, que va deixar clar que en tots els pisos –també en els d’emergència– caldrà pagar un lloguer. Els preus mensuals seran d’entre 215 i 240 euros i els inquilins podran rebre, segons la seva situació, ajudes addicionals.

Tant Viñas com Borràs van subratllar que s’ha aconseguit arribar “a un final feliç en una situació que s’havia enquistat” al municipi. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que “gràcies al diàleg amb tothom s’ha pogut desencallar el problema i revertir la situació per al bé de la gent de Salt”.

LA XIFRA

23
pisos
dels 30 que hi ha en total al bloc de Salt són els que s’adjudicaran mitjançant una convocatòria pública.

LA FRASE

El primer a resoldre són les emergències, però cal també aixecar la llista i oferir lloguers a rendes baixes
Meritxell Borràs
CONSELLERA DE GOVERNACIÓ I HABITATGE DE LA GENERALITAT

Quatre setmanes per fer la petició

Les sol·licituds per al procés d’adjudicació dels habitatges es podran començar a fer dilluns que ve, 23 de maig, i hi haurà quatre setmanes de termini per poder-les presentar (fins al 17 de juny). S’han de lliurar i registrar o bé al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Salt o bé a l’Oficina Local d’Habitatge. Entre totes les persones sol·licitants admeses es realitzarà un sorteig públic per determinar les persones adjudicatàries. I entre totes les persones que rebin pis es farà un altre sorteig per assignar l’habitatge concret.

Les persones sol·licitants admeses que no hagin resultat adjudicatàries formaran la llista d’espera, que també s’ordenarà mitjançant sorteig. Aquesta llista d’espera tindrà tres anys de vigència i servirà per cobrir les eventuals baixes que hi pugui haver.

Des de l’Ajuntament es té clar que no hi haurà problema per cobrir els pisos, ja que “desgraciadament la llista de la borsa de lloguer és molt àmplia”, va recordar l’alcalde. La intenció de la Generalitat i l’Ajuntament és que “tot vagi com més ràpid millor”, però encara no poden fixar una data d’entrada als habitatges, sobretot perquè s’està pendent que la Sareb arregli uns desperfectes que tenen alguns dels habitatges.

LURDES ARTIGAS

FONT: El Punt Avui

крышка для сковороды 26паста с мясом

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Ajuntament Generalitat acorden les normes per l’adjudicació dels pisos de lloguer”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt