Bescanó torna a posar en marxa l’Estació

Bescanó ja té un punt d’informació i promoció local. L’Estació serà un punt de connexió entre les visitants i els atractius turístics i comercias del munipi de Bescanó.

A l’acte oficial hi han assistit diferents representants dels pobles veïns i del Consell Comarcal del Gironès, del Consorci de Vies Verdes i del Consorci del Ter

Els parlaments han anat a càrrec de Lluís Costabella i Portella, vicepresident i diputat de medi ambient  de la Diputació de Girona i, Pere Lluís Garcia i Palou, alcalde de Bescanó.

 

Divendres 1 de juliol, cap a les 8 del vespre ha quedat inaugurat el nou espai d’informació i promoció local de Bescanó. Els parlaments institucionals i la inauguració oficial s’han fet a les vuit del vespre i han anat a càrrec de Lluís Costabella, vicepresident de la Diputació i de l’alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia.

Garcia ha destacat que, tal i com ja va passar amb l’antic Carrilet, la nova estació ha de convertir-se en un punt de connexió entre els visitants, el patrimoni local i els serveis que pot oferir Bescanó a aquelles persones que decideixin visitar la zona.

Estacio de Bescano

També ha explicat que l’entitat local ha iniciat altres iniciatives similars per potenciar la vinguda de turisme sostenible i emergent. Per exemple, ha editat un mapa desplegable amb vuit itineraris de diferents nivells tècnics que, a més, conté informació que facilitarà la planificació de l’estada al poble als usuaris. En segon lloc, recuperaran la Clota d’en Font per convertir-la en un espai per a poder fer pícnics i activitats a l’aire lliure. Per acabar, adequaran l’aparcament de l’Ajuntament per convertir-lo en una àrea d’autocaravanes.

Amb la posada en marxa de l’Estació, l’empresa adjudicatària oferirà diferents serveis, com per exemple, el lloguer de Segways i bicicletes elèctriques, les rutes organitzades per l’Illa del Ter o els cursos per aprendre a manejar un caiac pel riu Ter.

Un dels objectius és que des d’aquest espai es puguin començar diferents rutes per conèixer el municipi de Bescanó. El Pou del Glaç de Vilanna, les ermites de Bescanó, l’illa de la Pilastra de Montfullà i, fins i tot, el volcà de la Crosa d’Estanyol ja formen part dels atractius visitables de la zona

Fins a les de onze de nit també hi havia instal·lat un inflables i un rocòdrom per a la mainada. També es podien fer passejades pel poble amb un tren turístic.

 

 

L‘Estació de Bescanó, un punt estratègic de les vies verdes

La nova estació, edificada a uns metres d’on es trobava l’antiga, és un espai diàfan i de gran eficiència energètica. Està situat al costat mateix de les vies verdes, prop del riu Ter i a mig camí de la Pilastra i el Pou del Glaç. És el punt ideal per començar qualsevol ruta o per gaudir d’un dia amb la família.

Aquest tram del carril bici s’ha consolidat com un dels més concorreguts de les vies verdes gironines. Segons dades del Consorci de Vies Verdes, aquesta part del recorregut compta amb més de 200.000 usos anuals. Tota la informació està geolocalitzada i els punts d’interès disposen de codi QR per ser escanejats i llegits en diferents idiomes.

Seguint aquesta línia, a l’interior de l’Estació hi ha catorze panells informatius dels diferents pobles que conformen el municipi. El volcà de de Crosa d’Estanyol, l’Illa de la Pilastra de Montfullà, el Pou del Glaç de Vilanna i les centrals modernistes de Bescanó en són un bon exemple, però també hi ha informació relacionada amb l’antic tren, les festes o activitats populars del municipi i un panell dedicat al personatge més il·lustre, Josep Fontbernat i Verdaguer.

A l’entrada de l’edifici hi ha una pantalla on es pot consultar en tot moment el consum energètic de l‘Estació, és un element informatiu però també és pedagògic per als visitants. L’edifici ha obtingut la qualificació energètica A.

Els cost total de les obres és de 278.000 euros, la Diputació de Girona ha contribuït amb gairebé 140.000 euros.translation websitesRitmix RVC-051M HD720p

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Bescanó torna a posar en marxa l’Estació”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt