L’Atur baixa a Salt més d’un 7,5 per cent respecte a l’any passat

L’Alcalde creu que s’han de potenciar els plans d’ocupació i la formació

A Salt, el mes de maig ha finalitzat amb 2.916 aturats registrats, un 3.54% menys que el passat mes de d’abril, 107 persones menys. Respecte d’un any abans, l’atur municipal registra un descens del 7.63% que representa 241 aturats menys (173 homes i 68 dones).

 L‘alcalde Jordi Viñas valora positivament que les dades d’atur interanual hagin baixat un 7,61% i que per tant hi ha 241 persones menys a l’atur, respecte al mes de Maig de 2015’ que aquesta és la línea a seguir potenciant els plans d’ocupació local i la formació per a joves i que hem de continuar treballant perquè la taxa d’atur del 21,75%, que encara és massa alta, pugui anar baixant.

Atur-a-salt-2016

Respecte del mes anterior, l’atur registrat ha disminuït en pràcticament totes les franges d’edat, i especialment entre les persones que tenen de 20 a 24 anys (-15%), i de 25 a 34 anys, amb una reducció al voltant del 7%. Es registra un augment en les persones que tenen entre 50 i 54 anys, i les de més de 60, tot i que no és significatiu.

Si ho comparem amb l’any anterior, la franja d’edat on més ha disminuït l’atur és entre els 30 i 34 anys (-23.18%), i entre 45 i 49 (-14.12%)

Les persones amb estudis secundaris són les que més han reduït les llistes de l’atur, seguides de les persones amb estudis primaris incomplerts. Però en percentatge són les persones amb una formació professional les que registren una major descens. La comparativa interanual ens mostra la mateixa tendència, amb una reducció de 123 persones amb estudis secundaris de les llistes d’aturats.

Tots els sectors econòmics han baixat en nombre d’aturats respecte del mes anterior, en percentatges el sector que més ha baixat és l’agricultura (-8.76). Interanualment però, el sector que registra un major descens és el de la construcció, amb un 16.95% menys que l’any anterior (111 persones menys), seguit dels sector serveis amb 71 persones menys aturades.

Per sectors econòmics, aquest augment es reparteix entre el Sector Serveis, i la construcció.

Per franges d’edat, són les persones joves, fins els 29 anys, les més han incrementat les llistes de contractació (59 persones més).

 windows ноутбукenglish to

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “L’Atur baixa a Salt més d’un 7,5 per cent respecte a l’any passat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt