Les ordenances fiscals de Salt busquen rebaixar la pressió fiscal

  • Es permetrà fraccionar els rebuts a partir de 30€ enlloc dels 90€ actuals
  • Es proposa una nova taxa a les companyies elèctriques

El ple municipal de Salt, que es farà aquest vespre a les vuit, discutirà les ordenances fiscals per al 2016. L’Equip de govern, després d’escoltar i negociar amb els diferents grups municipals, porta al ple unes ordenances que inclouen diverses mesures encaminades a rebaixar la pressió fiscal als qui més la pateixen, fomentar l’estalvi energètic, bonificar l’ús de la deixalleria i crear una ordenança fiscal que gravi les companyies elèctriques per l’aprofitament del domini públic. Les ordenances fiscals, segons l’equip de govern, mantenen l’equilibri de les finances municipals i al mateix temps busquen fer més fàcil la vida als ciutadans amb menys recursos.

Pel que fa a l’Impost de bens Immobles (IBI) es proposa bonificar en un 60% la quota integra de l’impost a les famílies nombroses que siguin propietàries d’un pis. Una bonificació del 50 per cent de la quota integra de l’IBI s’aplicarà als propietaris que facin obres per la instal·lació de captadors tèrmics solars.

Per la taxa d’escombraries, que pujarà 4,28 €, es preveuen bonificacions del 10 al 20 per cent als usuaris de la deixalleria municipal. També es bonificaran les taxes per una segona llicència per tenir gossos dels considerats perillosos i per als propietaris que adoptin animals de la gossera, que tindran una rebaixa del 30%.

Pel que fa al fraccionament dels rebuts, es reduirà el mínim fraccionable als 30 € enlloc dels 90 € actuals, per tal de facilitar als ciutadans el compliment de les seves obligacions tributàries.

També es proposarà la introducció d’una nova taxa a les companyies elèctriques per l’aprofitament del domini public amb les línies de transport d’energia elèctrica.москва купитьблендер гружной

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Les ordenances fiscals de Salt busquen rebaixar la pressió fiscal”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt