L’Estació de Bescanó serà un nou espai d’informació i promoció local

La nova estació està situada en un punt estratègic de les Vies Verdes de Girona i es convertirà en un punt d’informació i promoció local

El proper divendres dia 1 de juliol tindran lloc els actes d’inauguració de l’Estació de Bescanó.

Des d’aquest espai es poden començar un bon nombre de rutes per conèixer el municipi de Bescanó. El Pou del Glaç de Vilanna, les ermites de Bescanó, l’illa de la Pilastra de Montfullà i, fins i tot, el volcà de la Crosa d’Estanyol formen part dels atractius visitables de la zona

 

La nova estació, edificada a uns metres d’on es trobava l’antiga, és un espai diàfan i de gran eficiència energètica. Està situat al costat mateix de les vies verdes, prop del riu Ter i a mig camí de la Pilastra i el Pou del Glaç. És el punt ideal per començar qualsevol ruta o per gaudir d’un dia amb la família.

Aquest tram del carril bici s’ha consolidat com un dels més concorreguts de les vies verdes gironines. Segons dades del Consorci de Vies Verdes, aquesta part del recorregut compta amb més de 200.000 usos* anuals.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Bescanó va posar a concurs la gestió del nou centre perquè esdevingués un punt d’informació i de promoció del patrimoni cultural i natural del municipi. L’empresa adjudicatària és Click Networks, una entitat gironina que va adquirir el compromís de donar diferents serveis als usuaris de la ruta del Carrilet i als visitants de la zona.

Entre els serveis previstos destaquen el lloguer de Segways i bicicletes elèctriques, les rutes organitzades per l’Illa del Ter o els cursos per aprendre a manejar un caiac pel riu Ter.

A més a més, proporcionarà informació i material editat per l’Ajuntament de Bescanó per a poder conèixer el municipi de Bescanó, disposarà d’un còrner per a la venda indirecta de productes i serveis locals, màquines expenedores de barretes energètiques i begudes fredes i calentes.

Des d’aquest espai es poden començar un bon grapat de rutes que l’Ajuntament de Bescanó ha plasmat en un mapa desplegable i que facilitarà als visitants la planificació de la seva estada al poble. El mapa consta de vuit recorreguts amb diferents dificultats tècniques que es poden fer a peu o en bicicleta. També conté informació dels atractius turístics i dels diferents serveis que es poden trobar al municipi. Tota la informació està geolocalitzada i els punts d’interès disposen de codi QR per ser escanejats i llegits en diferents idiomes.

Seguint aquesta línia, a l’interior de l’Estació hi ha catorze panells informatius dels diferents pobles que conformen el municipi. El volcà de de Crosa d’Estanyol, l’Illa de la Pilastra de Montfullà, el Pou del Glaç de Vilanna i les centrals modernistes de Bescanó en són un bon exemple, però també hi ha informació relacionada amb l’antic tren, les festes o activitats populars del municipi i un panell dedicat al personatge més il·lustre, Josep Fontbernat i Verdaguer.

A l’entrada de l’edifici hi ha una pantalla on es pot consultar en tot moment el consum energètic de l‘Estació, és un element informatiu però també és pedagògic per als visitants. L’edifici ha obtingut la qualificació energètica A.

 

Inauguració de l’Estació

El divendres dia 1 de juliol a partir de les 7 de la tarda començaran els actes de la inauguració de l’Estació de Bescanó.

Els parlaments institucionals i la inauguració oficial es faran a les 8 del vespre. Després es podran degustar alguns productes del municipi de Bescanó.

Fins a les de 10 de nit també hi haurà inflables infantils, un rocòdrom per a la mainada i passejades pel poble amb un tren turístic.какие планшеты лучшеtranslate english to italian

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “L’Estació de Bescanó serà un nou espai d’informació i promoció local”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt