Amb aquesta obra clou el projecte de construcció del Parc Hospitalari Martí i Julià, iniciat l’any 1998 amb els primers enderrocs dels edificis de l’antic psiquiàtric, per reconvertir l’espai en l’actual complex sanitari i adequar-lo a les noves necessitats

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha tret a licitació les obres de recuperació i rehabilitació dels espais exteriors del Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt) per un import de 677.654,69 (IVA inclòs). El projecte, que va ser aprovat pel consell d’administració de la institució el 27 de juny, s’adjudicarà entre els mesos d’agost i setembre i es preveu que l’execució estigui finalitzada a finals d’any.

L’objecte del projecte és la millora de la mobilitat i l’accessibilitat dels usuaris del Parc Hospitalari que s’ha anat incrementant d’acord a les noves empreses que hi operen a més de l’Institut d’Assistència Sanitària, como ara l’Institut Català de la Salut a Girona, l’Institut d’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona o l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. Amb aquesta obra clou el projecte de construcció del Parc Hospitalari Martí i Julià, iniciat l’any 1998 amb els primers enderrocs dels edificis de l’antic psiquiàtric, per reconvertir l’espai en l’actual complex sanitari i adequar-lo a les noves necessitats

El conjunt de la zona d’actuació abasta una superfície d’11.342 m2 sobre un total de 114.000 m2 de parc. Les obres es duran a terme a diferents nivells amb l’objectiu de facilitar la convivència de vianants i vehicles, prioritzant les persones i separant els seus recorreguts. El projecte inclou d’una banda la rehabilitació d’alguns camins  ja traçats però malmesos pel pas del temps, que quedaran re-asfaltats, i d’altra banda, altres camins, actualment de terra o sauló, que es faran de nou. Es consolidaran tots aquells recorreguts que fan els vianants habitualment i que han deixat traça sobre els espais enjardinats per on transcorren, mitjançant camins pavimentats que seran accessibles per a persones de mobilitat reduïda. Un sistema de colors d’asfalt diferenciats, combinat amb el pintat final sobre alguns trams, marcarà els recorreguts per als vianants. Així mateix i d’acord al treball de l’IAS amb l’ONCE, l’obra permetrà l’orientació dels usuaris amb discapacitat visual.

Més places d’aparcament i regulació de l’estada i circulació de vehicles

Amb l’estudi de necessitats s’ha determinat una ampliació de places d’aparcament dins el parc, entre 15 i 20, i alhora una regulació de l’entrada i parada de vehicles just davant de l’Hospital Santa Caterina. S’ha projectat una rotonda petita combinada amb dues parades de “càrrega i descàrrega” de persones, on els vehicles es podran parar però no romandre-hi. Aquesta nova zona es combinarà amb un espai exclusiu per a ambulàncies i altres vehicles mèdics autoritzats. L’obra també preveu una ampliació d’aparcaments per a bicicletes i motocicletes. En un futur el projecte es complementarà amb la instal•lació d’un control d’accés de vehicles automàtic, a través del reconeixement de matrícules i temps limitat d’aparcament dins el parc.

El projecte també permetrà millorar els accessos al Parc, tant per la banda del carrer Dr. Doctor Castany com pel carrer Ramon y Cajal, de manera que el vianant tindrà un accés totalment diferenciat de la dels vehicles.

Respecte a l’entorn

La recuperació i rehabilitació dels espais es desenvoluparan en harmonia amb l’arbrat i jardins existents i el mobiliari urbà, nou i reutilitzat, reforçarà la idea de parc.

La reforma també contempla adaptar alguns dels serveis existents com ara l’enllumenat o la recollida d’aigües pluvials, entre d’altres, a la nova disposició d’elements que el projecte preveu.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí