L´Idibgi s´obre als ciutadans per mostrar la recerca que es finança amb La Marató

l'IdIBGi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt
IDIBGi
l'IdIBGi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) va obrir ahir les portes a una vintena de visitants per donar a conèixer la recerca que es finança amb la recaptació de La Marató de TV3. Amb aquesta jornada a les noves instal·lacions que el centre té al parc hospitalari Martí i Julià de Salt es dóna el tret de sortida a una sèrie de visites perquè els ciutadans coneguin els projectes que s’impulsen als centres d’investigació d’arreu de Catalunya gràcies als seus donatius.
Els participants recorren els laboratoris i les diferents àrees de les institucions on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els expliquen en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, els participants a les visites poden veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l’aplicació en el pacient.
L’Idibgi acollirà una nova visita el 3 de maig. Les inscripcions a les visites es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató.

 

A.C

FONT: Diari de Girona


 

Visita a l´Idibgi per conèixer la recerca de La Marató

El centre d’investigació biomèdica s’obre als ciutadans per difondre els projectes que financen els seus donatius

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) ha obert aquest matí les portes a una vintena de visitants perdonar a conèixer la recerca que es finança amb la recaptació de La Marató de TV3. Amb aquesta jornada a les noves instal·lacions que el centre de recerca té al parc hospitalari Martí i Julià de Salt es dóna el tret de sortida a una sèrie de visites perquè els ciutadans coneguin els projectes que s’impulsen als centres d’investigació d’arreu de Catalunya gràcies als seus donatius.

«Visita la recerca de La Marató» pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per un projecte que, des del 1992, ha recaptat150 milions d´euros i impulsat 723 estudissobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques. Durant aquestes visites, els participants recorren els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els expliquen en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, els participants a les visites poden veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l´aplicació en el pacient, i conèixer curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

El projecte proposa visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. A més de l´Institut d´Investigació Biomèdica de Girona, que acollirà una nova visita el 3 de maig, la iniciativa també es farà als instituts de recerca de la Vall d’Hebron, de l’hospital Clínic, el de Bellvitge o el de Can Ruti, entre d’altres centres.

Les inscripcions a les visites es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató.

A.C

FONT: Diari de Gironakl esscort27 июля

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “L´Idibgi s´obre als ciutadans per mostrar la recerca que es finança amb La Marató”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt