Mor Joan Canals, exregidor de Salt i representant gironí de la Secretaria de l´Esport

Va rebre el Premi Tres de Març el 2010 i va ser el fundador i president del Club Bàsquet Salt i president de la Federació Gironina de Bàsquet

L’exregidor de Salt (en els períodes 1983 a 1991 i 1995 a 2003) i representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Joan Canals, va morir ahir al s 75 anys. Canal, que també va ser diputat a la Diputació, va ser fundador i president del Club Bàsquet Salt i president de la Federació Gironina de Bàsquet, entre altres. Amb la seva dona, Teresa Moré, va compartir, a més a més, la passió pel teatre i van participar en nombroses obres, gravacions radiofòniques, recitals o lectures.
L’any 2010, va rebre el Premi Tres de Març, un distintiu que va rebre juntament amb la seva dona per per reconèixer la seva trajectòria i tasca en favor de la vida cultural i cívic de la vila.
En un reportatge a la revista local el TUT va, el mateix Joan Canals va indicar que «en tota aquesta vida teatral, vull fer constar que hi he trobat molts bons amics i amigues que m’han ajudat a fer-la possible, però especialment vull deixar constància de l’honor i el goig que he tingut de compartir amb la Teresa Moré, la meva esposa, una part molt important d’aquesta història».
Quan se li va atorgar el premi Tres de Març, juntament amb la seva esposa, va agrair el premi a l’Ajuntament, al jurat i a tota la gent que els havia donat suport, i va recordar la importància i la passió que han sentit tots dos pel món del teatre des de sempre, «ja sigui actuant o dirigint». En el mateix acte, l’aleshores alcaldessa Iolanda Pineda, va posar en valor el treball que al llarg de la seva vida havia fet la parella en benefici «del seu poble i país». La missa del seu enterrament s’oficiarà avui (15.30 hores) a la parròquia de Sant Cugat de Salt.

FONT: Diari de Girona


 

Mor a Salt Joan Canals, polític i home de teatre

Va ser delegat territorial d’Esports, regidor durant setze anys, i actor i director teatral

El 1972 va fundar el CB Salt

El saltenc Joan Canals, que va rebre el 2010 el premi Tres de Març —juntament amb la seva dona, Teresa Moré—, va morir ahir a l’edat de 75 anys. Canals va tenir una dilatada i diversificada carrera com a activista cultural i social. A més d’haver estat jutge de pau de Salt, en l’àmbit polític va ser regidor de l’Ajuntament de Salt en dos períodes. Un, tot just recuperada la independència de Salt, el 1983, fins al 1991. En un segon període va tornar a ser regidor quatre anys més tard, el 1995, i va estar-hi durant dos mandats, fins al 2003. Més enllà de l’àmbit local, va ser diputat a la Diputació de Girona i delegat territorial a Girona de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. En aquest àmbit, l’esport, també va tenir un paper destacat com a fundador i president del Club Bàsquet Salt (CB Salt), el 1972, i va ser també president de la Federació Gironina de Bàsquet.

Un home de teatre

Canals ha estat també molt conegut –i reconegut– per una altra de les seves passions, el teatre. En aquest àmbit va destacar com a actor i director en diverses companyies i incomptables obres i projectes teatrals. Va debutar el 1956 al Patronat, posteriorment va participar en projectes de la companyia Estil, en corals, i també va col·laborar activament amb el grup Proscènium.

Va ser, a més, un home de ràdio, i va posar la seva veu al servei d’esdeveniments literaris i culturals diversos. Totes aquestes activitats van ser clau perquè el 2010 Salt li retés, juntament amb la seva esposa, un dels principals homenatges que es concedeixen al municipi, el premi Tres de Març. Va ser
un reconeixement a la parella pel seu “treball i dedicació personal al poble de Salt”.

LA DATA

03.03.10
va rebre el premi Tres de Març de Salt, juntament amb la seva dona, per la seva dedicació a Salt.

Jordi Nadal
FONT: El Punt Avuiшины бриджстоун туранза летние купить ценаВсесезонные шины 275

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Mor Joan Canals, exregidor de Salt i representant gironí de la Secretaria de l´Esport”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt