Comencen les obres de rehabilitació del Parc Hospitalari Martí i Julià a Salt

Aquest mes d’octubre han començat les obres de recuperació i rehabilitació dels espais exteriors del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Obras y Pavimentos Brossa SA per un import de 471.850,96 euros (IVA inclòs). L’objecte del projecte és la millora de la mobilitat i l’accessibilitat dels usuaris i personal del Parc Hospitalari Martí i Julià, que s’ha anat incrementant d’acord a la nova activitat de les empreses que hi operen a més de l’Institut d’Assistència Sanitària, como ara l’Institut Català de la Salut a Girona, l’Institut d’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona o l’Institut de Diagnòstic per la Imatge i els nous serveis.

La previsió és que les obres durin uns 4 mesos. Durant aquest període s’anirà ordenant la circulació de manera que l’afectació de les obres als usuaris del parc sigui la mínima possible. Així, les obres es duran a terme per fases, amb l’objectiu de facilitar la convivència de vianants i vehicles, prioritzant les persones i separant els seus recorreguts. El conjunt de la zona d’actuació abasta una superfície d’11.342 m2 sobre un total de 114.000 m2 de parc.

El projecte inclou d’una banda la rehabilitació d’alguns camins ja traçats però malmesos pel pas del temps, que quedaran re-asfaltats, i d’altra banda, altres camins, actualment de terra o sauló, que es faran de nou. Es consolidaran tots aquells recorreguts que fan els vianants habitualment i que han deixat traça sobre els espais enjardinats per on transcorren, mitjançant camins pavimentats que seran accessibles per a persones de mobilitat reduïda. Un sistema de colors d’asfalt diferenciats, combinat amb el pintat final sobre alguns trams, marcarà els recorreguts per als vianants. Així mateix i d’acord al treball de l’IAS amb l’ONCE, l’obra permetrà l’orientació dels usuaris amb discapacitat visual.

Respecte a l’entorn

La recuperació i rehabilitació dels espais es desenvoluparan en harmonia amb l’arbrat i jardins existents i el mobiliari urbà, nou i reutilitzat, reforçarà la idea de parc. La reforma també contempla adaptar alguns dels serveis existents com ara l’enllumenat o la recollida d’aigües pluvials, entre d’altres, a la nova disposició d’elements que el projecte preveu.

Més places d’aparcament i regulació de l’estada i circulació de vehicles

Amb l’estudi de necessitats s’ha determinat una ampliació de places d’aparcament dins el parc, entre 15 i 20, i alhora una regulació de l’entrada i parada de vehicles just davant de l’Hospital Santa Caterina. S’ha projectat una rotonda petita combinada amb dues parades de “càrrega i descàrrega” de persones, on els vehicles es podran parar però no romandre-hi. Aquesta nova zona es combinarà amb un espai exclusiu per a ambulàncies i altres vehicles mèdics autoritzats. L’obra també preveu una ampliació d’aparcaments per a bicicletes i motocicletes.  En un futur el projecte es complementarà amb la instal·lació d’un control d’accés de vehicles automàtic, a través del reconeixement de matrícules i temps limitat d’aparcament dins el parc.

El projecte també permetrà millorar els accessos al Parc, tant per la banda del carrer Dr. Doctor Castany com pel carrer Ramon y Cajal, de manera que el vianant tindrà un accés totalment diferenciat del dels vehicles.

També s’ha previst una millora substancial de l’aparcament dels treballadors, que quedarà totalment asfaltat.

Amb aquesta obra clou el projecte de construcció del Parc Hospitalari Martí i Julià, iniciat l’any 1998 amb els primers enderrocs dels edificis de l’antic psiquiàtric, per reconvertir l’espai en l’actual complex sanitari i adequar-lo a les noves necessitats.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí