Salt Manté els tractaments amb un herbicida considerat perillós per la salut

FONT: somloquesembrem.org

EL GOVERN DE SALT MANTÉ ELS TRACTAMENTS AMB UN HERBICIDA UN CONSIDERAT PERILLÓS PER LA SALUT PER L’OMS A ZONES DENSAMENT POBLADES I ZONES ESCOLARS TOT I EL COMPROMÍS DE DEIXAR D’UTILITZAR-LO

El grup municipal del PSC de Salt denuncia la manca de voluntat de la regidora Marta Guillaumes i el govern de ERC-CUP a Salt a l’hora de complir amb les mocions aprovades al ple municipal.

El passat mes de novembre de 2015 el ple municipal va aprovar una moció presentada pel PSC, que anava dirigida l’eliminació de d’utilització del glifosat en les tasques de jardineria de l’Ajuntament de Salt. Aquest producte fitosanitari va ser declarat perillós per la Organització Mundial de la Salut, ja que podia provocar càncer.

Concretament es va acordar:

  1. Substituir gradualment la pràctica de l’ús d’herbicides que contenen glifosat per mitjans mecànics per desherbar o per qualsevol altre mètode no contaminant i que no malmeti la salut ni el medi ambient.
  2. L’Ajuntament de Salt adopta el compromís d’informar, sensibilitzar i educar a la població dels avantatges de la lluita biològica respectuosa amb la salut de les persones i l’entorn natural. Per aquesta raó l’Ajuntament facilitarà la informació detallada dels productes fitosanitaris utilitzats als veïns i usuaris de les zones on s’apliquin com exercici de transparència i per vetllar per la salut del medi i de les persones.
  3. Que s’iniciïn els treballs necessaris per a la transició cap a una jardineria gestionada públicament amb criteris de qualitat i sostenibilitat evitant l’ús de productes químics, les podes excessives, l’ús d’espècies no adaptades al medi i l’excés en el consum d’aigua.
  4. Aquests treballs s’haurien de concretar en un “Protocol d’actuació de tractament fitosanitaris” i en un “Manual de lluita integrada” i en la introducció d’elements de lluita biològica en el tractament de plagues en jardineria i arbrat.

Han passat 4 mesos des que es va aprovar la moció i en els darrers dies del mes d’abril han aparegut en el nostre municipi cartells de “l’Ajuntament informa” on s’indica el tractament fitosanitari a una àmplia zona de La Massana de Salt, amb el producte RONDOUP PLUS, marca comercial que utilitza com a principi actiu el GLIFOSAT.

En els quatre mesos que fa que la moció està aprovada en cap moment hi ha hagut cap voluntat per part de la regidora per tal de buscar alternatives a l’utilització d’aquest producte fitosanitari. Fins i tot l’anterior regidor de jardinaria, Sr. Valentí (CiU), en el debat de la moció, va afirmar que en l’anterior mandat s’havia decidit deixar d’utilitzar aquest producte en zones properes als centres escolars. Curiosament aquesta vegada, la major zona escolar de Salt, situada a l’Avda. Folch i Torres que acull dues escoles de primària, una escola d’educació especial i un institut, ha estat tractada amb aquest producte.

El glifosat és el principi actiu, i en canvi RONDOUP PLUS és la marca que comercialitza la multinacional MONSANTO. Aquest grup municipal tampoc entén com és que s’utilitza el nom comercial per “amagar” un principi actiu declarat perillós per la OMS. A més a més, un nom comercial d’una multinacional de l’agricultura com és MONSANTO que tantes crítiques ha rebut de grups ecologistes recolzats sempre pel partit de la regidora Marta Guillaumes, per ser el major productor de llavors transgèniques del mercat.

Falta de coherència, falta d’activitat, falta de voluntat és el que defineix la tasca de la regidora al capdavant de l’àrea de l’ajuntament.

PSC SaltenglishTradeRush Broker

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Salt Manté els tractaments amb un herbicida considerat perillós per la salut”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt