S’ha de fer més costat al comerç de proximitat”

El candidat d'ERC a Salt, Jordi Viñas, a la plaça de l'Ou

La llista s’ha configurat amb afany transversal i sumant sensibilitats, explica el candidat. Dos exemples són l’exalcalde pel PSC Salvador Sunyer, que la tanca, i l’excandidat socialista Carles Barceló, primer suplent

“Cal un pacte per planificar a llarg termini temes importants com l’educació”

“Hem d’enfortir la relació amb el tercer sector

Els republicans semblava que estaven instal·lats en el resultat de dos regidors a Salt al llarg de les últimes eleccions. Però ara fa quatre anys van perdre tota representació.

A qui arrabassaran els vots per tornar a ser al ple?
Possiblement l’espai que votants catalanistes del PSC puguin abandonar –de fet a la nostra llista n’hi ha–, i pensem recuperar votants de CiU, perquè a Salt representa la candidatura d’UDC, que no defensa el procés d’independència. A part de votants desencantats per la política personalista de Jaume Torramadé.
Quatre anys fora del govern… Com valora la feina que ha fet CiU?
El que veiem és que no hi ha una planificació a llarg termini. Es tapen forats, de manera molt puntual i sense un projecte clar.
La dimensió nacional d’aquestes eleccions els pot donar vots?
El vot nacional a Salt només té dos camins: Independents per Salt o nosaltres. L’alcalde s’ha negat a signar el compromís de l’ANC per tirar endavant el procés des dels ajuntaments.
Vostès volen que Ikea vingui a Salt?
Que les empreses vulguin venir a Salt ens sembla una bona oportunitat. El que passa és que han de ser empreses amb una activitat que repercuteixi en l’economia local i que no perjudiqui les empreses locals. A Salt s’ha de treballar més al costat de les associacions de comerciants i potenciar el comerç de proximitat.
L’habitatge ha estat una gran preocupació a Salt aquest mandat. Què cal fer?
A Salt hi ha una situació de pobresa important. L’Ajuntament ha de tenir habitatges per resoldre situacions d’emergència, i calen accions transversals integrals: habitatge, salut, ocupació i educació. I, evidentment, exigència als bancs perquè cedeixin els pisos que tenen buits.
Em pot concretar algunes mesures socials que volen emprendre?
Cal garantir necessitats bàsiques de la gent. Per exemple, s’han de fer convenis amb les empreses subministradores dels serveis bàsics. Calen polítiques per assegurar l’alimentació de les persones. Enfortir el treball amb el tercer sector.
Els 2,5 milions per a pisos…
Qualsevol aportació ens sembla fantàstica. El que no entenem, però, és per què cal pagar una altra vegada el rescat bancari.
Vostès volen promoure un pacte local per l’educació. Hi ha un problema a Salt amb l’ensenyament?
Plantejar un pacte no vol dir que hi hagi un problema. Sinó que cal, com li deia abans, fer una planificació a llarg termini, i que el govern de torn no vagi fent canvis que els següents a manar desfan. Les nostres línies bàsiques són continuar abaixant les ràtios d’alumnes, que no es treguin línies de primària.
Caldrà un institut nou aviat.
Sí, d’aquí a dos anys tindrem un problema seriós perquè faltaran places de secundària. O creem un institut o una escola institut. El pacte ha de servir per planificar tot això d’una manera coordinada i ordenada.
I l’educació postobligatòria?
Cal buscar un espai més gran per a l’escola d’adults. Salt és un poble que necessita espais i recursos per a una millor formació per evitar que algunes persones quedin excloses de la societat. I per als estudiants que no es graduen cal una programació per donar-los sortides. I s’ha de fer abans no s’hagi d’anar a buscar-los al carrer.
Jordi Nadal
FONT: El Punt Avui

 купить плиту сстеклокерамикаформа футбольная купить оптом

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “S’ha de fer més costat al comerç de proximitat””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt