Un mes de marge per desallotjar el Bloc Salt

La PAH Girona-Salt es manté ferma en reclamar lloguers socials per a les famílies que hi viuen

El Jutjat d’Instrucció 3 de Girona ha donat un mes de marge al bloc Salt i ha posposat el desallotjament voluntari de l’edifici fins al 20 d’abril. Als diferents pisos hi viuen 21 adults i 25 nens i la PAH Girona-Salt ja ha avançat que, tot i que decisió del jutjat els suposa un respir, no pensen abandonar els habitatges. La seva portaveu, Marta Afuera, ha aprofitat aquest nou termini per tornar a reclamar lloguers socials per a totes les famílies del bloc i demana a l’Ajuntament de Salt (Gironès) que els ajudi a aconseguir-los. En paral·lel, la plataforma també continua batallant al jutjat, i ha presentat diversos recursos per intentar aturar de totes totes el desallotjament. La casualitat, precisament, ha volgut que l’amenaça d’un nou desallotjament hagi arribat just quan fa tres anys que la PAH va ocupar l’edifici del carrer Doctor Castany per primera vegada.

El jutjat entén que és “proporcionat i adequat” ajornar el desallotjament del bloc Salt obeint a motius de forma. És a dir, perquè totes les famílies que viuen a l’edifici tinguin coneixement de la notificació de l’ordre que els obliga a marxar-ne.

El nou termini perquè se’n vagin voluntàriament acabarà el 20 d’abril. A la pràctica, doncs, dóna un mes de marge a les famílies, però si entremig no hi ha moviments, el desallotjament serà efectiu. És a dir, que els Mossos d’Esquadra podran entrar al bloc per fer fora les famílies que s’estan als diferents pisos (en total, 21 adults i 25 nens).

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, ha reiterat que les famílies del bloc Salt no tenen cap intenció de marxar-ne. Assegura que aprofitaran aquests 30 dies per trobar una solució, que per a la plataforma passa per aconseguir lloguers socials per a tots els qui s’estan a l’edifici.

De fet, aquest dilluns al vespre la plataforma es va reunir amb l’Ajuntament de Salt, i ja va demanar al consistori que els recolzés per aconseguir el seu objectiu. “Els vam demanar que tinguessin una actitud decidida a l’hora de pressionar la Sareb perquè accedeixi a destinar el bloc a lloguer social, i que les famílies que hi viuen puguin regularitzar la seva situació”, ha dit Marta Afuera.

“Edificis com aquest, en mans del banc dolent, s’han acabat pagant amb diner públic”, ha criticat la portaveu de la PAH. I hi ha afegit: “Per tant, pensem que s’han de destinar a un benefici social, i no que la Sareb els mantingui per vendre’ls a fons voltor o tornar-hi a especular d’aquí a uns anys”.

En paral·lel a aquestes gestions, la PAH Girona-Salt tampoc abandona el terreny judicial. De fet, Marta Afuera ja ha avançat que els seus advocats ja han presentat recursos davant del Jutjat d’Instrucció 3 reclamant suspendre de totes totes el desallotjament de l’edifici del carrer Doctor Castany.

La casualitat ha volgut que aquesta nova lluita pel bloc Salt arribi just quan fa tres anys que la PAH va ocupar per primer cop l’edifici. Aleshores, el bloc es va convertir en l’emblema de la lluita contra els desnonaments, però per ordre judicial, els Mossos d’Esquadra ja el van desallotjar el desembre del 2013. El maig passat, una cinquantena de membres de la PAH Girona-Salt es van tornar a apoderar de l’edifici.

Marta Afuera diu que viuen aquest aniversari amb un regust “agredolç”. “Per una banda, estem contents per la pròrroga de desallotjament ordenada pel jutjat fins al 20 d’abril, però per l’altra veiem com administracions i poders econòmics continuen desnonant persones”, ha conclòs.

FONT: ACN/Diari de Girona


 

El bloc Salt s’ha de desallotjar d’aquí a un mes

El jutjat ho ajorna fins al 20 d’abril però la PAH assegura que no pensa abandonar

  • Representants de la PAH Girona-Salt ahir al matí davant del bloc. Foto: I.BOSCH.

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, va reiterar ahir que les famílies del bloc Salt no tenen cap intenció de marxar-ne. Va assegurar que aprofitaran aquests 30 dies per trobar una solució, que per a la plataforma implica aconseguir lloguers socials per a tots els qui s’estan a l’edifici.

De fet, dilluns al vespre la plataforma es va reunir amb l’Ajuntament de Salt, i ja va demanar al consistori que els donés suport per aconseguir el seu objectiu. “Els vam demanar que tinguessin una actitud decidida a l’hora de pressionar la Sareb perquè accedeixi a destinar el bloc a lloguer social, i que les famílies que hi viuen puguin regularitzar la seva situació”, va dir Afuera, que va assegurar que “edificis com aquest, en mans del banc dolent, s’han acabat pagant amb diner públic”.

En paral·lel a aquestes gestions, la PAH Girona-Salt tampoc abandona el terreny judicial. De fet, Marta Afuera va avançar que els seus advocats ja han presentat recursos davant del jutjat d’instrucció 3 reclamant suspendre tots el desallotjaments de l’edifici del carrer Doctor Castany.

La casualitat ha volgut que aquesta nova lluita pel bloc Salt arribi just quan fa tres anys que la PAH va ocupar per primer cop l’edifici. Aleshores, el bloc es va convertir en l’emblema de la lluita contra els desnonaments, però per ordre judicial els Mossos d’Esquadra ja el van desallotjar el desembre del 2013. El maig passat, una cinquantena de membres de la PAH Girona-Salt es van tornar a apoderar de l’edifici. Afuera va dir que viuen aquest aniversari amb un regust “agredolç”.

FONT: El Punt Avui


La PAH demana més «valentia» a les administracions contra la Sareb

El jutjat amplia fins al 20 d’abril el marge per deixar voluntàriament el bloc ocupat de Salt

El bloc ocupat a Salt per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona-Salt ha celebrat el seu tercer aniversari contra les cordes. De moment, el jutjat ha posposat la seva ordre de desallotjament fins el dia 20 d’abril, donant-los un nou mes de marge per poder marxar voluntàriament. Els 21 adults i els 25 infants que hi viuen, tanmateix, no tenen cap intenció de moure’s d’allà, i demanen a l’administració -començant per l’Ajuntament- més «valentia» per exigir a la Sareb, propietària de l’immoble, que cedeixi el bloc de forma indefinida per a pisos de lloguer social.
Segons la portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, el jutjat els ha ampliat fins al dia 20 d’abril el termini per desallotjar voluntàriament el bloc. Dijous passat al vespre, els agents dels Mossos d’Esquadra els van comunicar que divendres al matí haurien d’abandonar el bloc, però el desallotjament no es va arribar a produir. Segons ha explicat Afuera, el jutjat no els ho va comunicar amb el temps i forma necessaris, i per això els seus advocats han aconseguit que se’ls doni un mes més de marge. La Plataforma, a més, té altres recursos interposats.
De tota manera, els membres de la PAH no tenen cap intenció de marxar del bloc. Afuera recorda que la Sareb -també coneguda com el «banc dolent»- ha estat rescatada amb diner públic, i per això li exigeix que cedeixi aquestes vivendes per a lloguer social. En aquest sentit, reclama a les administracions, començant per l’Ajuntament de Salt, que pressionin perquè el desnonament no s’executi i forcin la Sareb a cedir els pisos. La representant de la PAH afirma que han notat un «canvi d’actitud» en el govern municipal, que anteriorment estava en mans de CiU i que ara és d’ERC-CUP, però tot i això li demana «més valentia» per fer front a la Sareb. Dilluns al vespre es van reunir representants de la PAH amb el consistori per buscar solucions conjuntes.
A més, Afuera també subratlla que el Parlament va aprovar una moció per destinar les vivendes del bloc Salt a lloguer social. Es tracta d’un text que va presentar ERC l’any 2013, just quan s’havia ordenat per primer cop el desallotjament de l’edifici, i va comptar amb el suport de tots els partits excepte PP i Ciutadans, que es van abstenir. Per això, Afuera indica que ningú hi va votar en contra i exigeix als partits que actuïn en conseqüència.
Des de la PAH adverteixen que no es conformaran amb el fet que la Sareb faci una cessió temporal dels habitatges del bloc, sinó que ha de ser definitiva. Afuera insisteix que el «banc dolent» ha estat rescatat amb diners públics, i que per exemple la vigilància que va posar en el bloc costa uns 12.000 euros mensuals «que paga tota la ciutadania». Per aquest motiu, diu que les administracions no haurien de pagar «ni un euro més» a la Sareb i exigir la cessió immediata del bloc.

Problemes per als reallotjats
Afuera també assenyala que la solució no és reallotjar les famílies en altres habitatges, tal com es va fer en el primer desnonament. En aquella ocasió, les administracions els van oferir a les famílies pisos a un preu molt baix, de 53 euros mensuals. Tot i això, la portaveu de la PAH assegura que aquelles famílies estan tenint seriosos problemes per poder pagar el lloguer, els subministraments i el material escolar dels seus fills.

Laura Fanals

FONT: Diari de Gironahallandale beach apartments for saleвок

També et pot interessar...

0 comentaris sobre “Un mes de marge per desallotjar el Bloc Salt”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda Saltenca

agenda-totsalt