Dilluns, gener 13, 2025
spot_imgspot_img

La Última

ESCOLA LA FARGA DE SALT PUJA A L’ESCENARI DE TEMPORADA ALTA

L’ESCOLA LA FARGA DE SALT PUJA A L’ESCENARI DE TEMPORADA ALTA DINS EL PROJECTE A TEMPO ARTS I FORMACIÓ

 Mai més set! Mai més gana! està interpretada i escrita pels alumnes, sota la coordinació de La Perla 29

 A TEMPO és un projecte que vol educar a través de l’art i apropar les arts escèniques a les escoles en el marc del Festival

L’obra està dirigida per Oriol Broggi i Aleix Fauró i ha comptat amb el suport mestres i famílies

El Teatre de Salt es prepara per acollir aquest dissabte, 21 d’octubre, una estrena a Temporada Alta molt especial. Es tracta de l’obra Mai més set! Mai més gana!, escrita i protagonitzada per tots els alumnes de l’escola La Farga de Salt. La peça està dirigida per Oriol Broggi i Aleix Fauró, de la Perla 29 i està inclosa dins el projecte A TEMPO, arts i formació, que impulsa la Fundació Ciutat Invisible.

“Perquè estem convençuts que l’art és una peça essencial en l’educació de les persones i l’accés a la cultura, un dret”

Equip directiu de l’escola La Farga

Aquest dissabte es podrà veure com culmina una feina que va començar fa dos anys, quan els alumnes de l’escola La Farga de Salt, amb el suport de l’autor Carles Sala i Vila, il·lustradors i dissenyadors, van crear una història que a final de curs 2015-2016 es converteix en un conte editat. El curs següent, el 2016-2017, A TEMPO, apadrina el projecte, que converteix el conte en una obra de teatre. Així doncs, posa tots els recursos per a la professionalització de la peça a través de la coordinació artística de la productora teatral La Perla 29. En aquest procés creatiu hi ha participat tota l’escola, des dels alumnes fins als mestres, i hi col·laboren també algunes famílies. A més, hi participen professionals externs, com ara l’escola de dansa Nou Espiral de Salt, l’ERAM i ConArte Internacional.

Mai més set! Mai més gana! explica la història de l’Anna i els seus amics, en Samuel i la Drana. Junts emprenen un viatge que es portarà a diferents indrets de la galàxia a la recerca de la Campana Màgica, d’on surten boletes pleníssimes d’aigua i menjar.

Noves portes

L’equip directiu de l’escola La Farga (un centre amb la majoria d’alumnes fills d’immigrants) afirma que aquest projecte els ha obert “noves portes com a escola en el treball de les arts” i afegeix que “és un orgull que una escola pública de Salt hagi pogut ser protagonista d’aquesta fantàstica aventura”.

I aquesta “fantàstica aventura” ha estat possible gràcies a la passió de tots els que hi han participat, però gràcies també a A TEMPO, projecte que precisament vol demostrar la importància de l’art en l’educació. El seu objectiu, com queda clar en aquesta experiència, és generar i promoure espais d’interacció entre estudiants, professorat i professionals de les arts i la cultura, per treballar de forma sincronitzada.

Temporada Alta reforça així el seu compromís amb el món de l’educació i té la voluntat que es converteixi en un eix clau de l’activitat futura del festival.

A TEMPO és una prova pilot que es desenvolupa a Salt i Girona i que vol produir un intercanvi entre el món cultural i l’educatiu en el marc de Temporada Alta: d’una banda, artistes creadors i professionals de les arts i la cultura que busquen vies d’acostament al professorat i als centres escolars, i d’una altra, mestres, educadors i equips directius que busquen una connexió més estreta amb els actors i la vida cultural de l’entorn. Així doncs, mitjançant aquest projecte, les escoles i instituts de Salt i Girona amb projectes artístics rebran el suport per treballar els llenguatges expressius i la competència cultural amb els joves, mentre que els artistes de Temporada Alta tindran les portes obertes al món educatiu per fer visible el seu compromís amb la transformació social.

Un seminari per a professionals

A TEMPO també consta d’un seminari adreçat a mestres i educadors amb l’objectiu que puguin intercanviar experiències amb professionals de les arts i descobrir eines per potenciar la sensibilitat envers l’entorn cultural i artístic i l’accés a la vida cultural. Aquest espai de trobada i reflexió, que se celebrarà a Girona del 10 al 12 de novembre, comptarà amb la presència de Toby Miller, professor d’Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat de Califòrnia. Les inscripcions estan obertes a http://www.temporada-alta.net/ca/semi- nari-de-formacio-en-diversitat-arts-i-edu.html.

Activitats per a escoles de Salt i Girona

El projecte A TEMPO consta de tot un seguit d’activitats per a escoles que s’agrupen en quatre eixos principals:

  • TA a l’Aula: una oferta d’espectacles teatrals gratuïts, sobre temes d’actualitat, que es duran a terme als centres educatius.
  • Aula a TA: la programació d’un conjunt d’obres que difonen la diversitat i la convivència, en els quals els estudiants podran convidar la seva família al teatre.
  • Artistes a l’Aula: càpsules educatives a les escoles, a càrrec de diversos artistes de Temporada Alta, en les que es treballaran àmbits com ara el lingüístic, l’educació física, l’artístic i el social i de cultura i valors.
  • Aula d’Artistes: és on s’emmarca l’experiència de l’escola La Farga que es presenta aquest dissabte.

 

La Fundació La Ciutat Invisible

És una fundació cultural privada, creada per Bitò, la productora que organitza el festival Temporada Alta, que impulsa debats, recerques, programes educatius i projectes per transformar la societat. Les seves actuacions promouen la construcció i la transmissió de coneixement, la gestació de noves idees i l’actuació de persones i col·lectius que treballen per garantir l’accés públic a la cultura.

A part de la repercussió econòmica del sector cultural, la Fundació entén la cultura com una eina imprescindible per assolir una societat cohesionada i considera que temes com ara la diversitat, la transversalitat, els drets culturals i la capacitat educativa de les arts són avui eixos fonamentals en la gestió de la cultura. Per això, s’ha proposat alimentar la inquietud cultural a la ciutat de Girona i promoure la responsabilitat educativa dels agents culturals i el retorn social dels esdeveniments culturals. Com? Col·laborant amb empreses, entitats, associacions, col·lectius i actors de la comunitat educativa que vulguin formar part activa d’una comunitat crítica interessada en les arts escèniques i la cultura.

L’objectiu final és posicionar Girona internacionalment com a nucli cultural cohesionat, fonamentat en el teixit social del territori i focalitzat en garantir el dret de les persones i col·lectius a prendre part de la vida cultural.

INFORMACIÓ PRÀCTICA DE L’ESPECTACLE MAI MÉS SET! MAI MÉS GANA!

Autoria: Tots els nenes i nenes de la Farga amb l’ajut de l’escriptor Carles Sala i Vila Direcció: Aleix Fauró i Oriol Broggi (La Perla 29)

Coordinació pedagògica: Rosa Gàmiz, Oriol Broggi (La Perla 29) i mestres de l’esco- la La Farga

Escenografia: Alumnes de l’Escola La Farga

Il·luminació i tècnic: Xavi Feliu

Vestuari i escenografia: Escola La Farga

Coreografies: Kuka Feliu i Meritxell Cardellach (Escola de dansa Nou Espiral) Regidora: Roser Puigdevall

Intèrprets: actors i actrius de l’escenari (exalumnes) actors i actrius del vídeo (exalumnes) músics (nens i nenes de 5è)
soldats (nens i nenes de 4rt) cantants (nens i nenes de 3r)
dansaires (nens i nenes de 2n)

Una producció de: A TEMPO, arts i formació i Escola La Farga

Amb la col·laboració de: La Perla 29 i Fundació Casademont

DADES

Dissabte 21 d’octubre a les 18 h

Teatre de Salt

Preu: 5 €

Durada: 35 min

Assaig obert / passi de gràfics.

El proper 19 d’octubre els actors de Mai més set! Mai més gana! oferiran un assaig obert al Teatre de Salt, a les 12 hores. Els mitjans gràfics interessats poden confirmar la seva assistència al 679 48 62 77 (Anna) o al 679 48 62 76 (Fèlix).

Visualització del reportatge sobre el projecte Mai més set! Mai més gana! amb l’escola La Farga (a la sala de premsa del festival hi ha bruts per a TV):

 

Enllaç descàrrega bruts per a TV del reportatge del projecte “Mai més set, mai més gana”: https://drive.google.com/drive/folders/0B4lKajcMGnXPMHFDUUQ2RnZuLVE

Latest Posts

spot_img

un xic de tot