Dimecres, octubre 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Simulacre d’incendi amb ferits al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Protecció Civil de la Generalitat a Girona i els equips d’emergència de l’Institut d’Assistència Sanitària al parc han coordinat l’organització i execució del simulacre L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha realitzat aquest matí un simulacre d’incendi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, concretament al servei de farmàcia del complex sanitari, amb ferits de diversa consideració. L’exercici ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i el centre sanitari, i ha comptat amb la participació de diferents cossos d’emergències i seguretat.

L’IAS ha activat el Pla d’Autoprotecció (PAU) del parc Hospitalari Martí i Julià, homologat aquest passat mes de setembre.

El fum ha fet saltar l’alarma d’incendis del sector i el centre de control d’alarmes del complex sanitari. S’ha evacuat el servei de farmàcia en què habitualment hi treballen una dotzena de persones. Com a conseqüència de l’incendi, dues persones han resultat ferides de diversa consideració. Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, a la Policia Local de Salt i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat.

El simulacre, que ha tingut una hora de durada, ha fet aturar l’activitat del servei de farmàcia, ubicat a la zona del soterrani de l’Hospital Santa Caterina. La resta de serveis no s’han vist afectats).

Participants a l’exercici del Simulacre a Salt

Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat un tècnic dels Serveis territorials a Girona, que també ha fet tasques d’observació.

L’Institut d’Assistència Sanitària ha activat els diversos Equips d’Emergència del centre: El Centre d’Alarma i Comunicació (CAC – personal de seguretat), el cap Emergència, el d’intervenció, l’Equip de segona intervenció (ESI – personal de manteniment), l’Equip de primera intervenció (EPI – treballadors de farmàcia) i L’Equip de primers auxilis (Servei Urgències de l’Hospital Santa Caterina). També hi ha participat com observadors els membres de la Comissió d’Emergències i delegats de prevenció de l’Institut d’Assistència Sanitària.

Els Bombers de la Generalitat hi han participat, amb tres camions d’aigua, l’autoescala i un vehicle lleuger de comandament i coordinació. També hi han desplaçat observadors.

A l’arribada dels efectius s’ha establert, d’acord amb les indicacions del personal de seguretat, la ruta d’accés al lloc de l’incendi, on hi havia dues persones ferides de diversa consideració, i a la zona evacuada. Posteriorment, s’han coordinat amb el cap d’emergències del parc i s’ha treballat en les tasques d’extinció i d’evacuació preventiva dels treballadors que es trobaven a la zona.

Amb aquest exercici s’ha valorat l’avís inicial, la informació rebuda a l’arribada dels efectius, la designació i adequació de la ruta i les tasques d’extinció.

Els Mossos d’Esquadra han desplaçat la Unitat Seguretat Ciutadana de Salt per realitzar funcions de control d’accessos, protegir el perímetre d’emergència, i garantir la seguretat dels equips d’extinció d’incendis i serveis sanitaris. També s’ha gestionat la resposta a l’emergència amb la coordinació i comunicació entre els diferents comandaments, i l’equip de Coordinació i Suport en Emergències RPG ha fet tasques d’observació .

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat dues ambulàncies, una unitat de Suport Vital Bàsic i una unitat de Suport Vital Avançat, amb cinc professionals en total. La sala de coordinació també ha participat en la gestió de l’incident.

Observadors del Simulacre de Salt

El simulacre ha estat seguit per més d’una vintena d’observadors dels diferents grups i equips participants, principalment del Parc Hospitalari Martí i Julià, Bombers, Mossos, SEM, Protecció Civil i l’Associació de Voluntariat de Protecció Civil de Salt.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot