Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

La Grip A

La Grip A – Grip H1N1

Durant els mesos de fred, la grip i el refredat apareixen amb més freqüència. Ambdues malalties són causades per virus que es transmeten a través de l’aire i del contacte, sobretot amb les mans. Els símptomes que presenten són comuns, tot i que els de la grip són més intensos i perllongats. No hi ha cap medicament que les pugui curar, però alguns ajuden a alleujar molèsties com el mal de cap, febre o el malestar general.

En el cas de la grip, la vacunació contra aquesta malaltia és la manera més eficaç d’evitar-la

Qué és la Grip A?

La grip és una infecció respiratòria causada per cert nombre de virus. El virus es transmet per l’aire i ingressa a l’organisme a través del nas o la boca.

És una malaltia produïda pel virus influença A H1N1, del mateix gènere que el virus de la grip estacional  o grip comuna.

Quins símptomes presenta?

La Grip A (Grip H1N1) és una malaltia que cursa de forma lleu en la majoria de les persones, i amb uns símptomes molt semblants als de la grip comuna, però amb més gravetat. Els principals símptomes són:

  • Febre molt alta (39ºC)
  • Mal de cap
  • Mal de coll
  • Dolor muscular
  • escorriment nasal
  • tos seca
  • Dificultat per respirar

A part d’aquests principals símptomes de la Grip A, a vegades també es manifesten símptomes digestius com vòmits i diarrea.

Si es tenen símptomes evidents, el malalt s’ha de quedar a casa i evitar en el possible el contacte proper amb altres persones, sobre tot llocs amb aglomeracions de persones, transport públic, etc.

Com es contagia?

Igual que la grip comuna, la grip A H1N1 s’encomana fàcilment ja que es transmet per l’aire mitjançant les microgotes que emetem en parlar, tossir o esternudar.

Què es pot fer per evitar el contagi?

Més que recomanacions bàsiques en la prevenció de contagi de la grip A H1N1, són hàbits senzills  que tothom hauria de seguir. Amb aquest hàbits fa que dificulten el contagi tant de la grip i el refredat com d’altres infeccions en general.

Aquests hàbits o  mesures poden ajudar a frenar el contagi de la grip i de qualsevol infecció:

  • Rentat de mans freqüent. El més important!
  • L’ús de mocadors d’un sol ús. Abandonar els mocadors de tela.
  • Tossir o esternudar sempre tapeu-vos el nas i la boca amb un mocador o sobre el braç. Mai sobre les mans.

El virus de la grip A (H1N1) que es poden dipositar sobre el mobiliari, poms… durant la tos o esternuts pot  romandre hores o dies actiu. Es recomana per prevenció, netejar aquestes superfícies freqüentment amb productes de neteja habituals.

L’habit de rentar-se les mans disminueix en gran mesura el contagi i propagació de malalties infeccioses com la grip.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot