Els alumnes del PTT de vendes han posat en marxa el projecte en-xifra’t

Alumnes del PTT de Salt del perfil de vendes han creat una ruta per diversos establiments de Salt, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, que permet conèixer l’obra de Jaume Xifra, un artista nascut a Salt el 1934, del que es farà una exposició a la Casa de Cultura de les Bernardes el proper mes de setembre.

En total són set obres de Jaume Xifra, que s’han repartit a set establiments de la vila, tot buscant una vinculació entre les obres i els espais on s’exposen. Per poder seguir la ruta s’ha editat un fulletó que permet ubicar amb comoditat els establiments. També s’ha creat el hastag #enxifrat2018 per publicar els fotografies d’obres i espais.

Els hereus de l’artista van cedir a l’Ajuntament de Salt l’obra de l’artista En el conveni, es reconeix el valor cultural i per a la investigació del llegat artístic de l’artista saltenc Jaume Xifra i es valora molt positivament l’interès públic col·lectiu que té el llegat artístic d’aquest artista conceptual per la qual cosa ambdues parts consideren convenient i necessari fer-ne aquesta donació a l’Ajuntament de Salt, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.

De cara al proper setembre es prepara, a Les Bernardes de Salt, una exposició d’aquest artista saltenc, nascut a la vila el 1934 . Xifra va arribar a França l’any 1959, on va assistir a l’Acadèmia d’Art modern d’Ais de Provença. L’any següent es va traslladar a París, on va estudiar a l’Acadèmia Popular d’Arts Plàstiques. Xifra és un dels primers artistes de la generació conceptual catalana dels anys seixanta. Fou un artista inquiet, interdisciplinari, capaç d’inventar artefactes i sistemes artístics capaços de permetre la participació de l’espectador. Per altra banda va ser també un gran pedagog a les escoles de Belles Arts de Dijon i Cergy-Pontoise.

Tríptic

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí