Les inauguracions seran aquest divendres, 8 de setembre, a les vuit del vespre, en les diferents sales de la Casa de Cultura de Salt

Aquest divendres, 8 de setembre, s’inauguraran simultàniament quatre exposicions de proximitat a la Casa de Cultura de Salt, cadascuna diferenciada per un dels espais de les Bernardes.

Els treballs dels artistes que es podran veure són ÖRÖK de Ferran Amagat, SALTVS · IVGERVM – Pere Bellés, UN SOMNI, UN BOSC – Pere Quero i VIDA MINERAL  – Enric Sala.

L’exposició es podrà veure a la casa de cultura entre el 8 de setembre i el 27 d’octubre de 2017.

Històries de les Exposicions

ÖRÖK – Ferran Amagat

Espai: Sala 29 m2

El principi d’eternitat sempre ha esdevingut un principi aparentment inassolible per a la nostra espècie. Però des d’un punt de vista dogmàtic, aliè al temps i a l’espai, hem pogut crear allò etern, hem pogut crear idees, principis humans i conceptes abstractes que no es degraden amb el pas de la 4a dimensió. Per tant, allò efímer i evanescent ens permet tocar el sant Greal dels conceptes, la immortalitat.

L’artista Ferran Amagat basa una part íntima del seu ésser per transmetre el concepte de l’etern a través d’aquesta instal·lació escenogràfica audiovisual, realitzada amb noves tecnologies i tècniques de videomapping.

 [+] Agenda

 

SALTVS · IVGERVM – Pere Bellés

Espai: Sala Sant Jordi –  Laboratori

Davant d’un projecte com Saltvs Ivgervm, és probable que l’expectativa d’una proposta artística ens faci lliscar fins a una sensació de confusió. El que tindrem davant, potser aparentment inconnex, sembla que se’ns revela com un trencaclosques ple de referències que s’associem a camps diversos: el de l’agricultura, la història, la llengua, l’art, el pensament etc. No podem obviar, doncs, el caràcter multidisciplinari que té la proposta d’en Pere Bellès, amb una trajectòria molt marcada pel component formal de la seva obra, però alhora, i cada cop més, per una voluntat de trobar maneres de fer extensiu allò purament artístic a d’altres mirades que se’n puguin enriquir i amb les quals enriquir-se.

[+] Agenda

 

UN SOMNI, UN BOSC – Pere Quero Martí

Espai: Sala Bernardes Photo

Sabia que hi ha molts tipus de bosc, però llegint un llibre de llunàtics (gràcies Robert per tenir les teves dèries i saber-les compartir i comunicar) he descobert que n’hi ha de dues classes bàsiques, diria que d’essencials, «el bosc plantant amb regle i el brotat com qui no vol la cosa». En la fotografia també podria fer-ne dues classes bàsiques: les més elaborades que viuen amb la idea de semblar el més reals possible i les que busquen commoure sense cap pretensió de realisme absolut.

En el bosc ens agrada quan està ordenat «resulta més agradable, fins i tot més esvelt i formós, però era fet d’artificis». En la fotografia passa quelcom semblant quan un compleix totes les regles que t’ensenyen quan s’està aprenen o quasi tot té un lloc i un espai. Aquesta també és una imatge esvelta i formosa, però també mostra un cert artifici. El bosc natural, tal com raja, «és desordenat, caòtic, esgarrifós i maldestre». Vull pensar que aquests fotos i imatges que he fet al llarg d’un temps tenen un esperit desordenat, caòtic, esgarrifós i maldestre. S’acosten molt més al bosc imaginari, il·lusionant d’un esperit un xic llunàtic.

Ben sovint quan anava a fer aquestes fotografies hi anava sol, però el meu diàleg bàsic era amb el bosc, amb l’arbre i amb la floreta. N’he fet, està clar, de «correctes», però les que vull mostrar-vos són les que m’han fet sentir com podia abraçar, emportar, dialogar amb la natura … i, segurament, no n’era conscient. He hagut de trobar un altre llunàtic per adonar-me que ha estat un gran plaer per a mi convertir el bosc ordenat en sentiment i emoció que sempre és i serà tal com raja.

Ara només us demano que no només ho mireu amb els ulls de la cara i de la correcció estètica, mireu-ho, si us bé de gust, amb els ulls dels sentiments, de l’estimació a la vida i a la natura.

[+] Agenda

 

VIDA MINERAL  – Enric Sala

Espai: Sala Central

“He tingut en la pedra un aliat extraordinari. M’ha permès l’exploració de l’espai més enllà de la massa densa d’un material que semblaria inorgànic i no obstant amaga una vitalitat radiant, que es pot percebre al aproximar-s’hi.

Continguda en la memòria del regne mineral, el què una vegada fou viu i orgànic s’expressa ara en un silenci radioactiu. L’arcaica plasticitat que ara és rígida continua explicant les transformacions de la vida.”

  • Basalt- La sang de la terra
  • Granits- Les roques del foc
  • Sedimentàries- Els ossos de la terra
  • Cristalls- la intel·ligència del mineral (sistema nerviós)

 

[+] Agenda

 

 

Article anteriorSalt homenatjarà la figura de Salvador Sunyer
Article següentAra comença el mambo CUP

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí