Divendres, desembre 8, 2023
spot_imgspot_img

La Última

S’aprova el pagament en 3 terminis dels tributs a Salt

La proposta socialista del pagament en 3 terminis dels tributs a Salt s’aprova tot i el rebuig inicial del govern

Els socialistes van presentar al·legacions a les ordenances fiscals perquè es pogués  fer el pagament dels tributs en tres períodes. Al desembre el govern la va  desestimar, però al ple de febrer, ho va aprovar com a punt d’acord 

Els socialistes saltencs es feliciten que, dos mesos després que el govern rebutgés les  al·legacions que van presentar a les ordenances fiscals, el mateix govern hagi recapacitat  i els hagi donat la raó introduint el punt i aprovant-lo al ple de febrer. “Ha guanyat el  sentit comú. Finalment el govern ha posat per davant el benestar de la ciutadania i ha  portat a plenari la nostra proposta. Esperem que aquests dos mesos que s’han perdut  fins a l’aprovació de la proposta no impliquin cap problema en aplicar aquesta  important mesura que facilitarà la gestió de l’economia de moltes famílies saltenques” ha afirmat el portaveu del PSC Joan Martin.  

El PSC de Salt el desembre de 2020 va entrar al·legacions a les ordenances fiscals, la  primera d’elles demanava la tarifa plana de pagament de tributs en 10 mensualitats i si  no era possible, poder fer-ho en tres períodes. També va proposar bonificacions a l’IBI  per autoconsum, per la cessió de pisos a la borsa municipal, a les famílies monoparentals  o la bonificació de l’IBI i la taxa d’escombraries als negocis especialment afectats per la  pandèmia. Cap de les al·legacions van ser tingudes en consideració. “Esperem que  durant aquests dies el govern pugui reflexionar sobre algunes de les propostes que  vam fer fa dos mesos i que, igual que aquesta, es puguin aprovar al plenari” ha  comentat Martín. 

El regidor socialista ha volgut explicar que durant el debat del pressupost del 2021 ja  van advertir que la partida per ajudes al comerç de 50.000 euros era molt minsa i uns  dies després d’aprovar els comptes s’ha fet evident que la partida era insuficient i s’han  ampliat les ajudes a comerços en 250.000 euros. En la mateixa línia, recorda el portaveu  socialista, que van demanar l’augment de les ajudes per a les comunitats de veïns en  reiterades ocasions i la necessitat de reforçar el pressupost de l’Espai Municipal  d’Ocupació per lluitar contra el preocupant augment de l’atur al municipi. “Desitgem  que en els pròxims mesos el govern d’ERC i JxSalt entri en raó també amb aquestes  necessitats” ha sentenciat Martín.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot