Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Torna el Festival de Temporada Alta

La 28a edició del Festival Temporada Alta torna del 6 d’octubre al 9 de desembre a Girona, Salt i altres localitats de la província. Enguany, el festival ha apostat per espectacles que conviden a la reflexió i a repensar d’on venim, on som i quins són els reptes futurs que ens hem de plantejar com a societat.

En total hi haurà 96 espectacles, dels quals 28 són estrenes absolutes. Es posaran a la venda un total de 53.734 entrades per a 223 funcions repartides en vint espais de Girona, Salt i sis poblacions més. La regidora de cultura a l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, va explicar durant la presentació de la programació, que “aquest lligam amb el territori és una de les principals forces de la mostra, i a Salt n’estem orgullosos de participar-hi des de la primera edició. Des del Teatre de Salt, des de la Mirona, amb la presentació del darrer disc de Manel i des d’El Canal amb diverses actuacions”.

Seran nou setmanes d’ebullició als escenaris on el festival Temporada Alta buscarà en els clàssics la fórmula per combatre la incertesa “d’un món a la deriva”, segons el seu director, Salvador Sunyer.

El festival ha escollit obres que reviuen textos universals de Shakespeare, Rodoreda, Pinter, Lorca, Bertrana, Zweig, Walser o Verdaguer

La programació escollida també respon a una mantinguda aposta per la qualitat i la diversitat, arribant així a un públic més ampli i apropar l’art a tothom. Tant és així que enguany torna el projecte A Tempoque, per tercer any consecutiu, dóna l’oportunitat de coordinar visites d’artistes a les escoles i l’assistència a assajos generals o funcions de forma gratuïta. 

També amb el projecte Artèria, una proposta per millorar la connexió amb el públic jove, que sovint és el que costa més de mobilitzar. Es programen 4 espectacles que consideren interessants pel públic més jove per tal d’acostar-los al món de l’escena.

En aquest sentit, Núria Heras va afegir: “Creiem que l’accés a la cultura i a la vida cultural és un dret que només es pot garantir a través de l’educació i que implica participació, accés i possibilitat d’aportar. Sabem que aconseguir que la immensa majoria accedeixi a les arts i a la cultura requereix molt de temps i esforç per part de les persones que es dediquen a l’educació en tots els àmbits. Temporada Alta sempre ha apostat per programar un festival socialment compromès i accessible a tothom”.

També va esmentar les sinergies que s’han creat amb els centres universitaris com per exemple el grau d’Arts Escèniques de la Universitat de Girona, impartit a l’escola universitària ERAM o amb biblioteques de Girona i Salt, els usuaris de les quals gaudeixen d’un 15% de descompte a tota la programació del festival.

Heras va finalitzar el seu discurs afegint que per Salt és un orgull continuar sent-ne partícip, acollint alguns dels seus espectacles i aportant el granet de sorra per consolidar, encara més, el Festival. 

La venda d’entrades pel públic general serà a partir del dijous 5 de setembre a les 9h del matí a les taquilles del Teatre Municipal de Girona, el Teatre de Salt i al web del Temporada Alta www.temporada-alta.com 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot