animals de les víctimes de violència masclista

El PSC de Salt vol que l’Ajuntament aculli els animals de les víctimes de violència masclista

Els socialistes han presentat una moció perquè l’Ajuntament de Salt s’adhereixi al programa VIOPET

El PSC de Salt ha presentat una moció perquè l’Ajuntament de Salt s’adhereixi al programa VIOPET, programa que recull i acull els animals de les víctimes de violència de gènere. “Gairebé a la meitat de llars de l’estat conviu un animal de companyia. El maltractador l’utilitza com un mecanisme més de maltractament cap a la víctima, utilitza el vincle emocional de la dona amb el seu animal de companyia com una forma més de terror i maltractament” ha explicat Gemma Núñez, regidora del PSC.

“El Consell de Protecció i Benestar Animal de la Comunitat Autònoma de Madrid en estudis realitzats en cases d’acollida per a dones maltractades del Regne Unit, Canadá i Estats Units va recollir que el 94% de les dones amb animals de companyia, si haguessin tingut un sistema d’acollida dels seus animals, haurien escapat de les seves llars molt abans. Això demostra la necessitat que les institucions normalitzin l’estança de les víctimes de violència de gènere i els seus animals de companyia, perquè puguin abandonar el domicili amb el qual conviuen amb el seu maltractador” ha explicat la regidora socialista.

El Govern de l’Estat ha desenvolupat el programa VIOPET, un programa per recollir i acollir als animals de les víctimes de violència masclista. Més de 900 cases d’acollida a tot l’Estat han donat suport i han atès els animals de companyia de més de 500 dones víctimes de violència masclista que no podien deixar la seva llar.

La moció té els següents punts d’acord: que l’Ajuntament s’adhereixi al programa VIOPET del ministeri de Serveis Socials i Agenda 2030, mostrant el seu contundent rebuig a la violència de gènere, i també a la violència contra els animals de les víctimes de violència de gènere; que l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats animalistes es compromet a cercar llars d’acollida urgent per les dones víctimes de violència de gènere. A més, l’Ajuntament treballarà i farà mediació perquè en els pisos d’acollida de les dones víctimes de violència de gènere, les dones puguin conviure amb els seus animals de companyia; que l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats de protecció animal, es compromet a fer jornades de conscienciació i sensibilització contra el maltractament animal i que es traslladin aquests acords al ministeri de drets socials i agenda 2030,
al ministeri d’igualtat, a les entitats Animalistes del municipi, Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí