Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament de Salt instal·la un sistema de prevenció contra els senglars basat en feromones de llop

L’Ajuntament de Salt continua aplicant polítiques ecològiques en la prevenció mediambiental. Així, a l’ús de larves de marietes usades per a controlar els pugons dels arbres, ara hi sumem un pla pilot que usa les feromones de llop com a olor que aturi la presència dels senglars per les Deveses. Aquest nou projecte s’ha presentat aquest matí al Pla dels Socs.

Davant de la problemàtica que genera la presència de senglars, que afecten les 400 hortes de les Deveses de Salt, l’Ajuntament ha engegat juntament amb l’empresa Soma s.l, un pla pilot de prevenció basat en dues barreres. La primera, amb una tanca elèctrica, i la segona, usant feromones de llop com a repel·lent biològic pels senglars.

La regidora d’Entorn Natural i Medi Ambient, Marta Guillaumes, ha explicat que la barrera tindrà una longitud de 2.800 metres i que està situada “allà on hem detectat els passadissos que usen els senglars per accedir a les Hortes”.

Guillaumes també ha detallat que els senglars “són un problema en aquesta zona de Salt” i que amb l’ús de barreres ecològiques, com és les feromones del depredador natural que és el llop, “busquem que, a través de l’aprenentatge, els senglars deixin d’entrar a les Hortes”.

Pel que fa a la tanca elèctrica només serà activa a les hores nocturnes, coincidint amb els horaris de moviments dels senglars. Durant el dia, coincidint amb la presència humana i d’animals domèstics, la tanca deixarà de funcionar.

Finalment, la regidora saltenca ha informat que el projecte que avui s’ha presentat al Pla dels Socs tindrà una primera avaluació d’aquí a quatre setmanes.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot