Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament de Salt aprova el pressupost 2018

L’Ajuntament de Salt aprova el pressupost 2018 que permetrà una inversió a la vila de 600.000€

La gestió de l’equip de govern ha permès reduir la ràtio d’endeutament per sota del 75% que estava previst d’assolir el 2019.

L’elevat endeutament havia impedit fins a la data realitzar inversions importants al municipis

L’Ajuntament de Salt ha aprovat el pressupost 2018 en el ple extraordinari celebrat el dilluns 12 de Març amb els vots favorables de ERC,IPS/CUP, i els tres regidors no adscrits del PdeCAT i els vots en contra de Canviem Salt, PSC, CIU, PxC i C’s.

Des de l’equip de govern s’ha valorat molt positivament la possibilitat de tirar endavant un pressupost superior als 25,6 milions d’euros, que creix més d’un milió d’euros, i que permetrà executar inversions i cobrir necessitats cabdals per al municipi per primera vegada en aquesta legislatura.

El regidor de Serveis Econòmics, Toni Vidal (ERC), ha manifestat el gran esforç que ha fet el consistori per reduir un any més un deute històric en 2,4 milions d’euros, fins a deixar-lo al 64,95%.

«S´ha rebaixat aquest endeutament en un 40% durant aquests darrers 2 anys i mig, i si a això hi afegim un superàvit superior al milió d’euros i una capacitat d’estalvi positiva, s’obre de nou la possibilitat per a aquest consistori de tornar a fer inversions al municipi», ha explicat el regidor.

L’acord pressupostari s’emmarca sobretot en tres grans eixos de treball:

  • En primer lloc es reforça el projecte Juguem, que actualment ja arriba a més de 500 joves del municipi, per poder-lo ampliar fins a cobrir 4 places i 4 patis d’escola de forma continuada, una inversió important que suposa més recursos propis tot i la subvenció rebuda aquest any, reforçant una vegada més un projecte bàsic i necessari pel municipi i que s’ha convertit en una excel.lent eina de cohesió i educació.

  • En segon lloc es reforça l’àrea d’habitatge i s’incrementen els recursos humans per fer front a les necessitats de l’àrea. S’incrementaran les gestions amb propietaris d’habitatges buits per aconseguir més pisos per la borsa de lloguer de l’OLH i es treballarà per establir convenir amb els grans tenidors de pisos buits per donar sortida a les necessitats socials dels Saltencs, així com la contractació d’assessorament jurídic en matèria d’habitatge i es reforçaran les ajudes a les comunitats.

  • En tercer lloc, s’estableix un acord per realitzar inversions fins a 600.000€, una situació que no s’havia donat mai abans durant tota la legislatura degut a l’alt endeutament que arrossegava el consistori d’anteriors mandats. Recordem que l’any 2014 l’Ajuntament de Salt tenia un deute viu superior al 105% i que havia de seguir un pla de sanejament que impedia poder-se endeutar de nou per a realitzar noves inversions.

El pressupost 2018 presentat està marcat per un increment de més d’un milió en despesa corrent, dels que pràcticament 400.000€ es destinaran als serveis públics per cobrir l’increment de despesa de la planta de tractaments d’escombraries i millores a la senyalització i mobilitat, millores a les dotacions per parcs, jardins i medi ambient amb 60.000€ i millores a via pública, equipaments i mobiliari urbà amb més de 80.000€.

L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), ha destacat que l’acord de pressupost 2018 permet afrontar l’any amb la possibilitat de fer front als nous reptes del municipi, i veure recompensat l’esforç fet els darrers tres anys iniciant de nou inversions necessàries al municipi.

«Després d’una tasca ingent i continuada per reduir aquest deute històric, aquest equip de govern podem començar a desenvolupar l’acció de govern amb els recursos necessaris amb l’objectiu de millorar la qualitat de la nostra vila i fer realitat projectes molt esperats pels nostre veïns i veïnes» ha conclòs l’alcalde.​

Latest Posts

spot_img

un xic de tot