Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Protecció Civil dactiva l’Alerta del pla VENTCAT per forts vents a partir d’avui

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents a partir de d’avui diumenge

  • Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Retireu o fixeu bé els objectes que tingueu a l’exterior per evitar accidents
  • El vent es mantindrà intens també de cara a dilluns, estenent-se a bona part de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del matí de demà diumenge el vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km hora a la meitat est de Catalunya. A les comarques pirinenques i de l’Empordà es podran superar els 90 km/h.

El moment de màxima probabilitat de ratxes màximes serà a partir del migdia i al llarg de tota la tarda. El dilluns es mantindrà el vent fort i s’ampliarà la zona d’afectació cap a l’oest, fins arribar a la plana de Lleida i al prelitoral i litoral de la demarcació de Tarragona. 

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Prealerta pla NEUCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla d’emergències NEUCAT davant la previsió de nevades demà diumenge a l’extrem sud de Catalunya.

Segons l’SMC, es podran acumular 10 cm per sobre dels 900 metres, i la cota rondarà els 700 metres.

De cara a dilluns, la previsió és que la neu afecti les comarques de l’interior de Girona i nord de Barcelona, on la cota de neu començarà entre els 100 i 300 metres. A partir del migdia anirà pujant progressivament i se situarà al final del dia entorn dels 400 metres. Per sobre dels 1.000 metres es podran acumular més de 20 cm. L’episodi s’allargarà fins dimarts, tot i que la cota pujarà fins als 1.000 metres.

De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. 

Prealerta pla INUNCAT

El pla INUNCAT també s’ha posat aquest matí en prealerta degut a les previsions del Servei Meteorològic de fort onatge demà diumenge a tot el litoral català. Les onades podran superar els 2,5 metres, i hi haurà mar de fons del nord-est.

El fenomen serà més intens a partir del migdia, sobretot als dos extrems del país i el litoral del Barcelonès i Baix Llobregat.  

Protecció Civil recomana fer cas als tancaments d’accessos a les zones pròximes a la costa, i no apropar-se a fer fotografies on trenquin les onades

Latest Posts

spot_img

un xic de tot