Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Descobreix com la Policia de Salt vigila els abocaments incívics

Multes per abocaments fora de contenidors

En una acció decidida contra l’abocament incontrolat de residus, la Policia Local de Salt ha intensificat els controls en el municipi. Durant la darrera setmana, el cos policial ha sancionat desenes de ciutadans per llençar bosses d’escombraries fora dels contenidors assignats. Aquesta infracció comporta una multa de 400 euros, que pot augmentar en cas de reincidència o d’altres infraccions associades.

Vigilància aleatòria i de paisà

Per afrontar aquest repte, la Policia Local realitzarà controls aleatoris en diferents zones i horaris, incloent la vigilància de paisà. Aquestes mesures busquen eradicar les pràctiques incíviques i mantenir la neteja i l’ordre en el municipi. La major part dels abocaments s’han detectat en zones perifèriques i a hores concretes, com a primera hora del matí i a la nit.

Identificació d’infractors i col·laboració ciutadana

En alguns casos, els agents han aconseguit identificar els infractors obrint les bosses d’escombraries i utilitzant les càmeres de control. La regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Margarida Gallardo, ha fet una crida al civisme, tant als residents de Salt com als veïns d’altres municipis. Aquestes mesures s’apliquen per garantir el respecte a les normatives i per prevenir l’abocament il·legal de residus.

Sancions per infraccions addicionals

En algunes ocasions, a les sancions per abocament de residus s’han sumat multes per altres infraccions, com l’estacionament indegut durant l’abocament o la manca de respecte a l’autoritat. Aquestes accions formen part de l’esforç continu de l’ajuntament per mantenir l’ordre i la neteja en el municipi.

Nou contracte de recollida de residus

Coincidint amb aquestes mesures, el ple municipal de Salt té previst aprovar avui les condicions del nou contracte de recollida de residus i neteja viària. Aquest nou contracte, que entrarà en vigor al febrer de 2024, inclourà millores significatives com la recollida més freqüent de la fracció orgànica comercial i un reforç en l’escombrat. A més, s’implementarà un control de qualitat objectiu per assegurar un servei eficient i responsable.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot