Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Molts viatgers en les Línies Interurbanes de Salt a Girona durant el 2023

Creixement exponencial de passatgers en L3, L4 i L9

Les línies interurbanes entre Salt i Girona, específicament L3, L4 i L9, han experimentat un creixement notable en el nombre de viatgers durant l’any 2023. Aquest increment, que ha superat els registres pre-pandèmia, es manifesta en augments del 20,9% en L3, 27,4% en L4, i un impressionant 76,9% en L9.

Dades detallades per línia i plans de millora del servei

  • Línia L3: Aquesta ruta ha estat la més concorreguda amb 1.570.399 passatgers, reflectint un augment del 21,2% respecte a l’any anterior.
  • Línia L4: Ha registrat més de 884.000 viatgers, amb un increment del 25,8% comparat amb el 2022.
  • Línia L9: Destinada inicialment per a estudiants, ha crescut fins a 145.190 viatgers, augmentant un 33,5% respecte a l’any anterior.

A més, el govern municipal de Salt planeja sol·licitar l’ampliació de l’horari nocturn i reforçar el servei durant els caps de setmana per a satisfer la demanda creixent.

Perspectives de futur i compromís amb la mobilitat sostenible

Les perspectives de futur són prometedores per a aquestes línies. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que les dades reflecteixen la necessitat d’un transport públic fort i sostenible entre Salt i Girona, alineat amb els objectius de la Unió Europea. La regidora de mobilitat i acció climàtica, Mireia Valentí, assenyala la importància de continuar amb les bonificacions existents i les noves per a discapacitats i majors de 70 anys, per incentivar encara més l’ús del transport públic.

Amb la implementació de futures millores, com l’augment de freqüències i la incorporació de noves rutes, s’espera que el nombre de viatgers continuï creixent, potenciant així una mobilitat més eficient i respectuosa amb el medi ambient entre Salt i Girona.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot