Diumenge, març 26, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

La Última

Absolts els tres activistes de l’Espai Antiracista denunciats per PxC Salt

Absoltes les tres activistes de l’Espai Antiracista denunciades per PxC per delictes d’Odi

En Mostafà, la Sílvia i en Miquel havien estat jutjades per coaccions en absència, ja que van desobeir la citació i no van comparèixer al judici. S’enfrontaven a una multa i a una ordre d’allunyament de l’actual regidor de Vox de Salt, Sergio Concepción.

Després de més d’un any d’un procés absurd que va començar amb una querella per delictes d’odi, associació il·lícita, desordres públics, injúries i coaccions presentada per Concepción, aleshores regidor de Plataforma per Catalunya, per la concentració de protesta per la parada del partit feixista al Passeig de Salt el dia de Sant Jordi de 2017, per una contramanifestació davant de l’Ajuntament de Salt i pels continguts antifeixistes de les xarxes socials de l’Espai Antiracista, les activistes, a proposta de la fiscalia, van ser jutjades per un delicte lleu de coaccions. El dia del judici, les militants de l’Espai van anunciar a les portes dels jutjats de Girona, enmig d’una multitudinària concentració, que no acataven la (in)justícia espanyola i que la desobeirien no compareixent al judici. Malgrat això, la mateixa fiscalia va acabar retirant els càrrecs al final de la vista oral i només l’acusació exercida per l’advocat nazi i negacionista de l’holocaust José María Ruiz Puerta va mantenir els càrrecs. Ara la sentència les ha absolt.

Davant l’absolució de les nostres companyes, l’Espai Antiracista de Salt i Girona vol manifestar:

  1. Que és una victòria de la lluita antifeixista i de la llibertat d’expressió i manifestació. En realitat és una obvietat, però en aquests dies acaba essent notícia que fins i tot la (in)Justícia espanyola hagi de reconèixer que NO, que manifestar-se contra el feixisme NO és cap delicte. Aquest final feliç, però, no esborra la vergonya que l’aparell judicial i la fiscalia es pleguessin durant més d’un any a la voluntat dels feixistes de PxC/VOX, primer acceptant la querella per delictes d’odi i després acusant i portant a judici les tres companyes.
  2. Que aquesta és també una victòria de la mobilització popular. Des del moment que vam conèixer i fer pública la querella ens va desbordar la solidaritat dels centenars de col·lectius i persones que van adherir-se a la campanya “Totes som Espai Antiracista” i va culminar en els milers de persones que van concentrar-se als jutjats de Girona el dia del judici. Mil gràcies a totes per ser-hi, la mobilització ens torna el que el poder ens vol prendre: la repressió no pot res quan hi responem juntes i determinades.
  3. Ens reafirmem en el nostre compromís de seguir lluitant sense treva contra totes les formes de feixisme i de racisme per tots els mitjans i us animem a totes a seguir fent-ho: al carrer, a les institucions i dins dels nostres caps: ni un espai pel feixisme! 
  4. Denunciem la responsabilitat dels ajuntaments de Salt i Girona, que malgrat les mocions aprovades pels seus plens, continuen cedint, com en el Sant Jordi a Salt, els espais que són de totes i per a totes a aquells que criden a l’exclusió i l’odi. Nosaltres patim la repressió perquè hem de fer des dels carrers allò que ells tenen el deure de fer i no fan des de les institucions. 
  5. Hem de denunciar, així mateix, la connivència sistemàtica entre forces i cossos de seguretat de l’Estat i mossos d’esquadra de la Generalitat i els feixistes. No només ens reprimeixen amb tota la violència per defensar-los sinó que abans d’ahir, altre cop, als carrers de Barcelona, com a Girona en la vaga general d’octubre, vam veure com la policia i els nazis violents actuaven junts per atacar les mobilitzacions ciutadanes. A totes les persones ferides per uns i altres i a totes les represaliades per lluitar contra el feixisme, tot el nostre reconeixement i tota la nostra força.
  6. Tampoc avui que celebrem una victòria davant la repressió, com vam fer el dia del judici, no podem deixar de recordar totes i cadascuna de les preses polítiques, exiliades i encausades, ni deixar de denunciar el biaix racista que ha tingut la repressió a les mobilitzacions postsentència.  Per a totes, i molt especialment per a l’Ayoub i l’Achraf, empresonats, tancats al CIE i deportats i per en Mouhcine, l’Ibrahim i en Charaf, empresonats encara avui, per vergonya de totes, a Puig de les Basses, per pur racisme policial i judicial, el nostre compromís de lluita fins a tenir-los lliures a casa i fins a eradicar el racisme institucional.

Sense cap por, amb tota la raó i tota la força, ni un pas enrere contra el racisme i el feixisme. NO PASSARAN!

Espai AntiRacista Salt Girona

Latest Posts

spot_imgspot_img

un xic de tot