L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) durà a terme el dimecres 29 de març una jornada de portes per explicar a futurs residents la docència que s’imparteix a la institució per a la formació d’especialistes en psiquiatria (MIR), psicologia clínica (PIR), infermeria especialitzada en salut mental (IIR), llevadores (LLIR) i metges de família (MFiC) en rotació hospitalària. Durant la jornada, que començarà a les 13.00 hores a la sala d’actes de l’Hospital Caterina, s’oferirà als assistents informació acurada dels plans formatius, una visió global del funcionament de l’IAS i del desenvolupament de la formació sanitària especialitzada al centre, a més de tenir un primer contacte directe amb la cap d’Estudis, els membres de la Comissió de Docència i els actuals residents.

L’oferta docent de l’IAS per a aquest curs 2017-2018 és de 13 places: 3 de psiquiatria, 1 de psicologia clínica, 2 d’infermeria en salut mental, 2 de llevadores i 5 de metges de família en rotació a l’Hospital Santa Caterina.

Unitats docents multiprofessionals acreditades

L’IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d’especialistes i col•labora  amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d’ensenyament i entitats de recerca d’arreu de Catalunya.  L’ IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, la Xarxa de Salut Mental va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria, l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental.

L’any 2007, l’Hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l’especialitat de llevadores, que depenien d’una Unitat Docent única per a tota Catalunya. El 2009 es va obtenir l’acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d’aleshores forma una promoció cada any de Metges de Família en rotació hospitalària  i l’any 2014 el Ministeri va acreditar la Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia.

Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de 170 residents.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí