Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Firmat el conveni per situar el nou Hospital Trueta a Salt

Jordi Viñas: “El conveni per situar el nou Hospital Josep Trueta i el Campus de Salut al sector Sud de Salt, i al seu voltant, és històric”.  

L’alcalde de Salt ha signat el protocol per desencallar el projecte amb representants de Salut i l’alcaldessa de Girona

L’auditori Josep Irla de Girona ha estat la seu aquest divendres 16 de juliol de la presentació de l’acord segons el qual el Sector Sud de Salt, i el seu voltant, el nou Hospital Josep Trueta i el Campus de Salut de la regió sanitària. A l’acte de signatura hi han assistit l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella.

Viñas qualifica la signatura d’històrica “per fer realitat el projecte més important per a la demarcació gironina en un horitzó a 50 anys, un projecte que farà justícia a la reivindicació històrica, i absolutament necessària, per a la regió: la construcció d’un nou Hospital Josep Trueta. 

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Salt ha explicat que “des de l’Ajuntament de Salt sempre hem entès que la decisió de la ubicació del centre i del campus de Salut havia d’obeir a criteris tècnics i que havia de permetre treballar amb sòl suficient per preveure futurs creixements”.

“Tot va començar ara ja fa gairebé 4 anys, el setembre del 2016. Aleshores vam impulsar a Salt una consulta popular on vam rebre un aval contundent per impulsar una gran zona d’equipaments sociosanitaris al sector sud, davant de l’Hospital Santa Caterina. A partir d’aquí s’ha modificat el planejament urbanístic de la zona i s’ha aprovat un avanç de pla parcial. Tot plegat per posar a disposició de Salut de tots els requeriments necessaris pel projecte de Campus de Salut i el nou Hospital Josep Trueta”, ha recordat Viñas.

L’alcalde saltenc també ha fet menció al protocol que s’ha signat afirmant que “el document, davant les altres possibles ubicacions que s’havien plantejat, estableix l’àrea a l’entorn del Sector Sud de Salt, al límit del terme amb Girona, com la que ofereix les alternatives que s’adapten al conjunt de característiques requerides”.

Viñas ha volgut agrair que l’alcaldessa de Girona se sumi al projecte de situar el nou Hospital Josep Trueta i el Campus de Salut al Sector Sud de Salt que “ser la seu d’un Campus de Salut referent a nivell nacional, un punt de trobada per crear sinergies entre els sectors sanitari, universitari i científic”.

Entrevista a Jordi Viñas a TV Girona

Latest Posts

spot_img

un xic de tot