Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Bromes, Sant innocents i el record de la confeti

Bromes, Sant innocents i el record de la Botiga confeti del carrer major de Salt


El dia 28 de desembre, és el Dia dels Sants Innocents,protagonitzat pels intents que familiars, amics, xarxes, diaris, tv…, caigui en les bromes que a cadascú li vinguin a la ment. Cal estar molt atent per no caure.

Si pensem en bromes i els sants innocents a salt ens ve al cap la Botiga confeti del carrer major de Salt. La recordeu?  Jo la recordo gran, tot i que era molt petita. Durant els sants innocents carregava les seves lleixes i aparador d’objectes imaginables i d’una innocència malèfica. Imagino que en un temps on amazon o youtube no existia, i dins d’un món on no estàvem saturats de informació aquella botiga va ser tot una modernitat. 


Els més agosarats s’atrevien a comprar i gastar bromes ambles pudentes bombes fètides, timbres amb xinxeta, botons de mà o xiclets amb descàrrega elèctrica. D’altres ens conformàvem amb caques de plàstic,pastilles per fer sortir l’aigua de l’aixeta de colors, el coixí per fer pets, escarabats falsos o el clau en el dit. Aquests objectes eren alguns dels productes que es podia trobar en aquella botiga blava de cofetis de colors.


Després de la confeti

Si no recordem malament, una vegada va tancar la Botiga confeti es va obrir  una de les primeres perruqueries afro de Salt. Si volies trenes en el cap o alguna d’individual era el millor lloc per fer-les. 🙂


Top bromes tradicionals


Lluny d’aquells records recordarem algunes de mes típiques bromes pels sants innocents.

Ninot a l’esquena o Llufa

La broma tradicional més arrelada al Dia dels Sants Innocents es penjar el ninot blanc a l’esquena de la nostra víctima. En el carrer, a casa o a la feina. En un moment de descuit, col·loca el paper amb una cinta adhesiva a l’abric de l’innocent, així caminarà pels carrers de Salt  amb el missatge del dia en qüestió.


Canvi de sucre per sal
Si hi ha una broma clàssica per excel·lència ja sigui 28 de desembre o qualsevol altre dia, aquesta és canviar el contingut del pot del sucre per sal. Les cares de les víctimes no tenen preu.

La moneda o bitllet a terra
Un altre clàssic en matèria de bromes. Passejar pel carrer,trobar una moneda a terra o amb sort un bitllet i ajupir-te a agafar-la, són tres accions que es realitzen gairebé per defecte. No obstant això, aquesta inofensiva maniobra pot ser causa de burla en un dia com aquest. Només hauràs de fixar a terra alguna moneda i, segur, que més d’un innocent caurà en el parany d’intentar agafar  el botí. Una altra opció, és lligar a la moneda o al bitllet una corda o fil transparent, i en el moment que s’ajupin, estirar el cabdell perquè no puguin agafar-la.


Canviar les hores dels rellotges i mòbils 
Aprofita un moment de descuit o quan les teves víctimes estiguin de migdiada, per modificar l’hora dels seus rellotges. Tindràs dues opcions: avançar el rellotge, i que tots arribin abans; o retardar, perquè facin tard. Tu decideixes! 

Ja sabeu, col·locar la lliga a l’esquena, enganxar una moneda a terra o avançar l’hora en els rellotges. El dia dels Sants Innocents es presta per a (gairebé) tot, així que ja pots preparar la broma que més t’agradi.

Creieu que s’ha perdut aquesta tradició? Quines bromes feu/fèieu? Quina és la millor broma que recordeu? Recordeu la Botiga confeti? Que era confetti o confeti?

Latest Posts

spot_img

un xic de tot