Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Salt atén més de 600 joves durant el 2019

Salt atén més de 600 joves durant el 2019 dins el Programa Referent d’Ocupació Juvenil

La iniciativa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició dels joves des del sistema educatiu fins al món laboral

El programa forma part dels projectes que duu a terme l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Salt

El Programa Referent d’Ocupació Juvenil ha atès durant el 2019 a més de 600 joves de Salt. La iniciativa es coordina des de l’àrea de Joventut de l’ajuntament de la vila de Salt i té l’objectiu d’acompanyar els joves durant la seva transició del sistema educatiu al món laboral. Finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europa, s’implementa mitjançant el treball en xarxa entre els diferents agents que treballen amb el col·lectiu i establint aquesta unitat especialitzada al municipi. La consolidació del programa ha permès incrementar el  servei amb la incorporació d’una nova tècnica. 

Dels 600 joves que han participat del programa cal destacar que més de 300 han estat atesos a partir de tutories, individuals i en grup, en les quals s’ha treballat la millora de les competències d’accés a l’ocupació. En aquest sentit, s’han tractat aspectes com plantejar un objectiu laboral, l’elaboració del currículum i com realitzar una recerca activa de feina. 

L’àrea de Joventut destaca que s’ha pogut arribat a aquesta xifra gràcies a un treball conjunt  i transversal que ha comptat amb la participació de la comissió de joves de la Taula de Formació Laboral de Salt (FIL), així com dels instituts públics del poble, les àrees d’Educació i Ocupació, l’Oficina de Treball de Salt, el Consorci de Benestar Social i les entitats del tercer sector.

Nous projectes a Salt

Durant aquest any s’han impulsat nous projectes com el programa de beques per a la formació en l’arbitratge que ha permès que sis joves de la vila ja estiguin arbitrant partits de futbol i bàsquet. També s’ha organitzat el curs Atenció al client i logística en grans superfícies que, fruit de l’èxit que va tenir, està previst repetir-lo durant aquest 2020. 

Enguany també s’organitzarà un curs de monitor/a esportiu/va que complementaria la formació de monitor/a de lleure organitzada des de Saltjove, i així formar futurs monitors/es pels casals d’estiu municipals, el Casal de Lleure i el Casal Ter Aventura. 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot