Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

630.000 Euros de Subvenció a El Canal

La Generalitat Concedeix 630.000 Euros de Subvenció a El Canal

La injecció de diners del govern català per al període 2023-2025 garanteix el desenvolupament del centre de creació d’arts escèniques segons el pla de gestió previst. Entre les properes actuacions previstes, destaca l’adaptació d’un espai de les naus Guixeres per a la creació del circ i la reconversió de la casa de Marta Font com allotjament per artistes residents.

Un Projecte Artístic i de Creació Consolidat

La Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de més de 630.000 euros al Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt per al període 2023-2025. Aquesta aportació permet consolidar el projecte i desenvolupar allò que preveu el pla de gestió d’aquest espai artístic de creació, ubicat a la Factoria Cultural de la Coma Cros de Salt.

El director d’El Canal, Xavier Díaz, expressa la seva satisfacció pel suport rebut, destacant que “amb el suport públic ens permet desenvolupar allò que vam preveure en el pla de gestió fins al 2025 i consolidar aquest centre creatiu d’arts escèniques a comarques gironines i fer passos per ser un referent de país”.

És important destacar que El Canal compta amb un pressupost que supera els 2 milions fins al 2025, i la subvenció de la Generalitat era clau per complementar les aportacions d’altres administracions i els recursos propis que genera el centre. Aquests fons són essencials per tirar endavant els objectius marcats en el pla de gestió.

Inversions i Actuacions Previstes

Des del centre saltenc s’avancen les inversions previstes, com la rehabilitació de l’antiga casa de l’artista Marta Font i l’adequació d’un espai per a la creació de la disciplina artística del circ, projectes que es preveu executar entre el 2024 i el 2025.

A més, El Canal preveu rebre al voltant d’una cinquantena de residències de companyies de diferents disciplines artístiques durant aquest any, on desenvoluparan els seus projectes.

Reconeixement i Suport Institucional

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, celebra el suport institucional rebut, subratllant el potencial del Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt com a referent en la creació artística tant a nivell local com de país. Aquest suport és fonamental perquè Salt continuï creixent en referents artístics.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot