Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Projecte Eko-Pirineus de Circ al Canal

EKO – Pirineus de Circ: Una Iniciativa Transfronterera per al Desenvolupament Sostenible del Circ

Una Col·laboració Transfronterera per a la Innovació Ecològica en el Circ

El projecte EKO – Pirineus de Circ, una iniciativa pionera en l’acompanyament, creació i difusió del circ amb una consciència ecològica, es va presentar recentment al Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt. Amb la participació de 14 socis d’ambdues bandes dels Pirineus, incloent El Canal de Salt, Xarxa Transversal i La Central del Circ a Catalunya, aquest projecte busca repensar i adaptar el sector del circ a l’actual crisi ecològica. Desenvolupat des d’abril de 2024 fins a abril de 2027, EKO pretén revolucionar els processos de creació, producció i distribució del circ, minimitzant l’impacte ambiental i fomentant pràctiques sostenibles.

EKO: Una Aposta per la Sostenibilitat i la Cooperació

La Grainerie, un referent en la cooperació europea i la producció circense sostenible situada a Tolosa del Llenguadoc, lidera aquest projecte transfronterer. Jean Marc Brocqua, responsable de relacions internacionals de La Grainerie, va destacar la importància de la col·laboració entre territoris per fer front als reptes ecològics actuals. El projecte EKO s’embarca en una missió per reduir l’empremta de carboni del sector i promoure pràctiques artístiques innovadores i respectuoses amb el medi ambient.

Un Marc de Treball Integral per als Artistes de Circ

EKO – Pirineus de Circ no només es dedica a la producció sostenible d’espectacles, sinó també a l’acompanyament dels artistes en tot el seu procés creatiu, des de la investigació fins a la difusió. Amb l’objectiu d’incrementar l’impacte cultural en els territoris implicats, el projecte fomenta la cooperació entre zones per enriquir la programació de circ contemporani. La iniciativa també preveu activitats de mediació i l’assessorament d’experts per assegurar que les pràctiques culturals siguin respectuoses amb l’entorn.

Un Ampli Consorci de Socis per a la Transformació Ecològica

Amb l’impuls de 14 socis directes de Catalunya, Aragó, País Basc, Occitània i Nova Aquitana, i la col·laboració de diverses entitats associades com l’Ateneu 9Barris i FiraTàrrega, el projecte EKO s’estén més enllà de les fronteres per aconseguir un canvi significatiu. Finançat en part pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional a través del programa POCTEFA, aquesta iniciativa de cooperació transfronterera compta amb un pressupost d’1,78 milions d’euros i promet marcar un abans i un després en la percepció del circ i la seva pràctica.

Un Futur Sostenible per al Circ

La presentació d’EKO – Pirineus de Circ va concloure amb una demostració del talent local a través de l’espectacle “Akri” de Manel Rosés, mostrant una petita part de les innovacions artístiques que el projecte pretén inspirar. Aquesta iniciativa subratlla l’importància de la sostenibilitat, la col·laboració internacional i la innovació en el món del circ, obrint un nou camí cap a la responsabilitat ecològica en les arts escèniques.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot