Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Exposicions la Casa de Cultura Les Bernardes

La Casa de Cultura Les Bernardes inaugura 4 exposicions fins el 29 de desembre de 2017 

Les Bernardes presenta per als seus quatre espais expositius –la Sala Vestíbul, la Sala 29m2 (especialitzada en videocreació), la Sala Photo (única sala estable de les comarques gironines dedicada a la fotografia) i la Sala Sant Jordi– un Cicle d’exposicions per al 2017 basat en la idea de marge com a espai d’oportunitats, com a lloc físic i mental on tot pot passar.

DULCES SUEÑOS/DESENCANTADOS – José Rodolfo Loaiza Onntiveros

L’obra de l’artista mexicà Rodolfo Loaiza, inspirada en el popular imaginari de la totpoderosa constructora de somnis Disney, es reprodueix en format pòster a la Sala Vestíbul. L’accés a Les Bernardes es converteix així en el reflex irònic de l’habitació d’un un infant o un jove on la l’arxiconeguda iconografia Disney, plena de romanticisme edulcorat i felicitat estereotipada, es converteix gràcies a Loaiza en decepció, desencant i reflexió crítica sobre la imposició social d’uns somnis aliens.

 

LET ME GRAB YOUR SOUL AWAY – Helena Aguilar

La present exposició ofereix un recorregut pels somieigs romàntics i nostàlgics que l’artista Helena Aguilar Mayans desvetlla amb una fotografia no només inspirada en l’estètica del segle XIX, sinó que en reprodueix les tècniques i s’aferma intel·lectualment en tot de referents sociològics i literaris d’una època de la qual la contemporaneïtat és molt més deutora que no semblaria.

ÓNEIROS – Patrícia Maseda Calamita

Óneiros és més que un somni; és una reflexió sobre els somnis, un camí d’introspecció i alhora de coneixement a través del món oníric; un canal d’aproximació a l’ésser subjectiu, a la identitat. Les escultures en paper –“volums imaginaris”, les anomena genèricament l’artista– representen aquestes imatges simbòliques dels somnis, cadascuna amb els seus referents, la seva interpretació i en les quals ens podem reconèixer i emmirallar.

 

 

FARM OR FARMER? – Jordi Armengol Roura

Els animals de la granja, animals avesats a l’espècie humana, estan descontents. Amb un dibuix que transita tant la descripció minuciosa com la deformació grotesca, l’artista Jordi Armengol Roura proposa un acostament als somnis d’aquells als qui normalment neguem el dret als somnis. Així, la sèrie Els animals de la granja, animals avesats a l’espècie humana, estan descontents no només esdevé un recorregut plàstic per una fauna ben propera –és coneguda la tendència als recorreguts seriats d’aquest artista–, sinó també i sobretot, una metàfora sobre la tirania humana.

[+] Vídeo de la inauguració en la Casa de Cultura les Bernardes de Salt 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot