Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Un Brot de Sarna a l’Hospital Santa Caterina de Salt

L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un brot de sarna a l’Hospital Santa Caterina amb tres afectats

Es tracta de tres professionals del centre, els quals ja han iniciat tractament

El Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha rebut avui la notificació d’un brot d’escabiosi a l’Hospital Santa Caterina de Salt, del qual hi ha tres casos confirmats. En tots els casos es tracta de professionals del centre, els quals ha estan rebent tractament, tant ells com els seus familiars més propers.

Juntament amb la direcció de l’Hospital, s’està investigant si hi pot haver més afectats, així com el possible origen del brot. De manera preventiva, es valorarà si està indicat fer tractament a totes les persones del centre que puguin haver estat exposades pel fet de tenir més contacte amb els afectats i es farà vigilància activa de manera per si es detecten més casos poder iniciar el tractament quan abans millor.

Paral·lelament, des del centre estan duent a terme totes les mesures ambientals necessàries per evitar la propagació de la sarna, com ara la neteja a altes temperatures de tota la roba que pot haver estat en contacte amb els afectats.

La sarna o escabiosi  

La sarna o escabiosi és una malaltia parasitària de la pell causada per un tipus d’àcar microscòpic (Sarcoptes scabeiei)  que viu a la capa superior de la dermis on hi diposita els seus ous. Generalment, l’àcar de la sarna es contrau per contacte directa i perllongat amb la pell d’una persona afectada (fet pel qual tenen més risc de contagi els convivents). Ocasionalment, la sarna es contrau també indirectament per articles d’intercanvi, com ara roba, tovalloles o roba de llit usada per una persona afectada.

La sarna produeix picor intensa i severa, especialment durant la nit o quan augmenta la temperatura corporal. Provoca una erupció a la pell que inclou butllofes i pústules que es trenquen en rascar-se. Els símptomes de la sarna són conseqüència de la reacció al·lèrgica als àcars, els seus ous i els seus residus.

La sarna té un tractament altament efectiu, habitualment en forma de cremes i locions, que elimina els àcars i els ous i que actua de forma immediata a la seva aplicació. Normalment l’aplicació es torna a repetir al cap d’una setmana. A més de tractar la persona infectada, pot ser necessari fer tractament preventiu als seus contactes més propers.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot