La Fira Internacional del Cistell de Salt celebra la 22a edició amb 60 estands d’arreu d’Europa
El país convidat enguany és Itàlia i també hi haurà professionals, a banda de catalans i de la resta de l’Estat, de França, Polònia, Portugal, Dinamarca i Anglaterra.
El concurs d’aparadors compta enguany amb fins a 26 participants mentre que onze restaurants inclouen a la seva carta Plats de Tardor amb temàtica ‘cistellera’.
La Fira Internacional del cistell de Salt arriba aquest 2019 a la seva 22a edició i durant el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre la vila serà la seu d’una mostra totalment consolidada i de referència dins el sector. A aquest prestigi s’hi afegeix la continua, i creixent implicació del teixit veïnal, associatiu, comercial i gastronòmic del municipi que ja han situat la mostra en una de les cites anuals més importants del calendari saltenc.
Aquesta edició comptarà amb Itàlia com a país convidat i bona part del programa tindrà petjada italiana amb exposicions, jornades tècniques o música provinent del país transalpí. També la tradicional elaboració de la peça gegant ‘parlarà italià’, i sota el nom Fuscella per il formaggio, serà elaborada durant el cap de setmana pel mestre Sergio Germaná.
L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca el prestigi de la Fira a nivell internacional i, al mateix temps, vol posar en valor “la implicació dels saltencs i saltenques cada any augmenta i provoca que, durant tot el cap de setmana, la ciutat i la mostra bateguin més vives que mai. Hi ha activitats per a totes les edats”.
En aquesta línia, Viñas afirma que “en aquesta 22a edició comptem amb xifres molt engrescadores de participació amb 26 aparadors engalanats especialment per la mostra o onze restaurants de la vila que incorporen a la seva Carta els anomenats Plats de Tardor amb motius cistellers”.
L’alcalde saltenc convida tothom a apropar-se durant el cap de setmana a la vila explicant que “la Fira del Cistell és una oportunitat per gaudir d’una mostra totalment consolidada a nivell internacional i, al mateix temps, us permetrà descobrir i gaudir de Salt”.
La Fira s’inaugurarà oficialment aquest dissabte 5 d’octubre i, a partir d’aleshores, el programa inclou des d’exposicions, visites guiades, tallers, concerts o degustacions.
Mestres d’arreu d’Europa
A banda de la participació de professionals d’Itàlia, catalans i de la resta de l’Estat, la petjada internacional de la Fira està més viva que mai i enguany es comptarà amb mestres de França, Polònia, Portugal, Dinamarca i Anglaterra. En total hi haurà la presència de 60 estands (9 provinents d’Itàlia).
Pel que fa a la participació de les entitats i associacions saltenques, la regidora de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Salt, Cristina Alarcón, explica que “només hi ha paraules d’agraïment davant la implicació del teixit veïnal, associatiu, comercial i gastronòmic del municipi”.
Aquesta implicació, a banda del concurs d’aparadors i dels Plats de Tardor, es transforma en activitats organitzades amb la presència i la col·laboració dels Amics dels Gegants de Salt, l’Associació de Ball Kinbédeball, l’Aula Tradi, el grup de percussió de l’Escola La Farga, el Cau Sant Cugat, les cuineres de Salt o la Coral Tribana. També cal destacar que, quatre anys després, els Marrecs de Salt tornaran a participar en la Mostra amb una diada castellera que es durà a terme el diumenge 6 d’octubre a partir de les 12 del migdia.
Un altre dels esdeveniments ja consolidats de la Fira, el Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA) celebrarà la seva 10a edició i els participants hauran d’elaborar enguany peces inspirades en el motiu “límits”.