Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Demanda de diagnosi sobre la situació de segregació escolar i pla educatiu de ciutat a salt

El proper dilluns 17 de juliol a les 12  la plataforma ciutadana que està dialogant sobre la situació escolar del poble de Salt presentarà a registre una instància sol·licitant la diagnosi complerta de la situació que pateix la comunitat educativa del nostre poble.

Diverses persones han estat treballant durant els darrers mesos, a títol individual i/o com a membres d’entitats pertanyents al teixit social del poble. El resultat d’aquesta feina ha estat un document que contextualitza la situació escolar a Salt. Tot i que s’ha publicat recentment les adhesions al document de determinades entitats, no és fins a aquesta setmana que hem tingut la confirmació inequívoca d’aquestes adhesions: el Seminari de directores i directors de centres públics de primària i secundària de Salt, el Consell de Ciutat, el Consell Escolar Municipal, l’Escola d’Adults, la FAPAC, la Fundació Gentis, la Fundació SER.GI, Càritas Salt, El Casal dels Infants, i les AMPAS de les escoles Les Arrels, El Veïnat, Les Deveses, Silvestre Santaló, El Gegant del Rec, La Farga i Silvestre Santaló, i les AMPAS dels instituts Salvador Espriu i Salvador Sunyer.

El document  visibilitza la situació de segregació escolar que s’està donant a les escoles i instituts públics de Salt. I posa èmfasis  en els efectes nocius que provoca aquesta situació.

Cal tenir en compte  que els sistemes educatius segregats tenen resultats acadèmics inferiors als sistemes inclusius. L’alumnat que més pateix aquesta pèrdua d’oportunitats i fa front al fracàs escolar es concentra dins del col·lectiu d’alumnes desafavorits amb pocs recursos educatius fora del sistema públic.  I al mateix temps la societat on s’estableix aquest tipus d’escolarització segmentada pateix una manca de cohesió social que en cap cas és desitjable.

Per aquest motiu, i atès que obtenir dades de l’administració més enllà de la nacionalitat dels nens i nenes és una tasca gairebé impossible, se sol·licita com a punt de partida una diagnosi de la situació real i un compromís polític  amb l’objectiu de endegar un Pla Educatiu de Ciutat que permeti millora el rendiment escolar dels nostres nens i nenes, fomenti la cohesió social i eviti la estigmatització de determinats centres i col·lectius.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot