Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El Consorci del Ter renova l’acord amb la Fundació Agbar per continuar treballant en la millora de la Ruta del Ter

El Consorci del Ter renova l’acord amb la Fundació Agbar per continuar treballant en la millora de la Ruta del Ter

Aquest juliol el director de la Fundació Agbar, Sr. Eduard Pallejà, i el President del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, han renovat el conveni de col·laboració per aquest 2018 per continuar treballant plegats en el projecte de millora de la Ruta del Ter. L’acord és vigent des de l’any 2012. La Fundació Agbar aportarà aquest any 12.000 euros que es destinaran a millorar diversos trams de la Ruta del Ter i a la definició de la Ruta de l’Onyar, un dels afluents del riu Ter.

En concret, es realitzaran diferents tasques de manteniment de la Ruta del Ter al seu pas pel Ripollès i es definirà el recorregut d’una nova Ruta dels afluents, la de l’Onyar que passa pels municipis de Girona, Quart, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Campllong, Caldes de Malavella, Vilobí d’Onyar i Brunyola. L’enllaç amb la Ruta del Ter seria a Anglès i Bescanó.

Des del 2012 la Fundació Agbar col·labora amb el Consorci del Ter. Fruït d’aquest acord s’han realitzat diferents actuacions: la realització de l’inventari de les fonts de la Ruta del Ter i recuperacióde la font del Sot de les Branques de Susqueda (2012), adequació de les fonts de l’Om i del Cimà a Sant Julià de Ramis (2013), realització d’una passera sobre la Riera de la Garriga a Sant Julià de Ramis (2014), millora d’un tram de la Ruta del Ter entre Sant Jordi Desvalls i Colomers (2015), millora de la senyalització del traçat des del naixement del Ter a la desembocadura (2016) i realització d’una passera sobre la Riera de la Farga a Cervià de Ter (2017).

La Ruta del Ter és una ruta de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot