El portaveu Joan Martín lamenta que el cost de què Esquerra pacti amb la dreta sigui augmentar la despesa fins a 716.000 euros anuals

El portaveu socialista de Salt, Joan Martin ha lamentat en el ple de cartipàs «l’error polític» del pacte amb Junts Per Salt, la dreta catalana, basant-se amb un «procés esgotat» perquè la realitat és que «per més que vulguin escenificar aquest govern no farà la independència però si que haurà de donar solucions als problemes dels saltencs i les saltenques i hagués convingut que aquests s’afrontessin des d’una òptica progressista i d’esquerres».

Per Joan Martín, l’acord d’Esquerra amb una formació de dretes ha significat crear un govern «amb 4 dedicacions exclusives i 4 càrrecs de confiança que suposa un augment de la despesa d’1,2 milions d’euros per aquest mandat com recull l’informe de fiscalització de la interventora, superant la despesa política anual els 716.000€».

Malgrat que el líder de l’oposició està d’acord que els polítics cobrin un sou per la seva responsabilitat, «creiem que cau per terra quan el que pretenen és un augment de mitjana del 50% de les retribucions per cada regidor del govern. És sens dubte una falta de proporció perquè no veiem en el pacte cap mesura que ho justifiqui». En aquest sentit, ha reblat que a Esquerra «ni tan sols en són conscients, en especial des d’ERC que entenem que haurien de ser més sensibles a aquestes desproporcions. I creiem que no són conscients perquè és tanta la falta de mesura que fins i tot s’observen exagerades desigualtats dintre del grup d’ERC, perquè la proposta que porten a aprovació provoca una bretxa salarial entre homes i dones del seu grup de més del 45%». Així ha afirmat que «queda la sensació que les dones del seu grup queden relegades sense importar el lloc que ocupessin a la llista electoral, no sé que pensaran moltes de les dones que els han votat».

A més, el PSC ha volgut saber «com pensen pagar aquest augment retributiu per aquest any 2019, sense deixar de fer tot allò al que s’han compromès i sense incomplir l’estabilitat financera com ja adverteix la interventora d’un nou incompliment de la regla de la despesa que ens avocaria per segon any consecutiu a un pla econòmic i financer i més tenint en compte que vénen precedits de dos anys de romanent de tresoreria negatiu, sens dubte una nefasta trajectòria la de la seva gestió econòmica».

El principal grup de l’oposició ha votat en contra del nou cartipàs «perquè aquest pacte no és un pacte d’esquerres, perquè l’augment és desproporcionat, perquè aprofundeix en desigualtats i perquè posa en dubte l’estabilitat financera dels comptes de l’ajuntament».

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí