Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El Trueta i el Santa Caterina llancen una Unitat d’Innovació per potenciar la transferència de coneixement

Innovació Sanitària a Salt: Naixement de la Unitat d’Innovació

En una aposta decidida per l’avantguarda sanitària, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i l’Hospital de Santa Caterina de Salt han inaugurat la Unitat d’Innovació. Aquesta iniciativa busca fomentar la transferència dels coneixements dels seus professionals al sector productiu, obrint un nou camí cap a l’excel·lència en assistència i recerca sanitària.

La Unitat d’Innovació es posiciona com un motor de canvi, amb l’objectiu de desenvolupar tecnologies i millores assistencials que no només enriqueixin el sistema de salut sinó que també ofereixin un retorn econòmic tangible. Aquesta sinergia entre coneixement mèdic i innovació obre portes a empreses i entitats en busca de l’expertesa única dels professionals del Trueta i del Santa Caterina.

Dirigida per Xavier Aldeguer, amb el suport de Marc Serra i Creu Salgado, la Unitat no només estimularà la creativitat dels seus professionals sinó que també proporcionarà el suport necessari per transformar aquestes idees en realitats tangibles. El seu objectiu és clau: potenciar la cultura de la innovació dins dels hospitals i transferir aquest valor al teixit productiu.

Un pont cap a l’emprenedoria en salut

La creació de la Unitat ha facilitat l’accés al prestigiós programa d-HEALTH, reconegut a nivell europeu per la seva excel·lència en formació i emprenedoria sanitària. Aquest programa, coordinat pel Biocat, simbolitza l’aposta per la innovació com a eix central en el desenvolupament del sector sanitari català.

A més, la Unitat s’inscriu dins la Xarxa d’Innovació en Salut de les Comarques Gironines, una iniciativa que reforça el compromís de Girona com a pol d’innovació sanitària. Gràcies a la col·laboració amb ITEMAS i una inversió de 258.000 euros per al període 2024-2026, la Unitat d’Innovació promet ser un pilar fonamental en el foment de la innovació dins el sistema de salut.

La visió d’aquest projecte no només recalca la importància de la transferència de coneixements en moments crítics com va ser la pandèmia de la COVID-19, sinó que també subratlla el rol essencial que la innovació pot jugar en l’anticipació i resposta davant futurs desafiaments sanitaris. Amb el suport del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, Catalunya es prepara per ser a l’avantguarda de la salut i la innovació.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot