Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Jornada formativa sobre el maneig de drons, organitzada per la Policia Local de Salt

La Policia Local de Salt organitza una jornada formativa sobre l’ús de drons en operacions de seguretat, emergències i administració pública

La Policia Local de Salt ha organitzat una jornada formativa sobre l’ús de drons en operacions de seguretat, emergències i administració pública, a la qual hi han assistit 50 persones. Aquesta sessió, impartida per membres de l’Associació Catalana d’Aeronaus No Tripulades (ASCANT) i la unitat de la Guàrdia Civil especialitzada en seguretat aeronàutica (PEGASO), va tenir lloc el dimarts 25 d’abril.

Una nova eina per Salt

A través d’aquesta formació, l’Ajuntament de Salt busca integrar l’ús de drons en diverses àrees del consistori. La sessió tècnica, que va sorgir com a iniciativa de la Policia de Salt després d’una jornada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya sobre les intervencions policials amb drons, té com a objectiu donar a conèixer les possibilitats i restriccions legals existents per a aquests aparells.

Segons Toni Vidal, regidor de Seguretat Ciutadana, la incorporació dels drons a la Policia Local de Salt incrementarà les eines de les quals disposen, especialment tenint en compte les restriccions existents a un terme municipal com el de Salt, situat en un espai aeri controlat per la proximitat de l’Aeroport de Girona-Costa Brava i dos heliports més.

En una primera fase, l’Ajuntament de Salt planteja l’ús de drons en intervencions que afecten àmbits diversos com la seguretat, les emergències, el medi ambient i l’urbanisme, en col·laboració o donant suport a altres administracions o cossos policials. Entre els assistents a la formació hi havia pilots civils, policies i responsables polítics de policies, tècnics d’administració (local i Generalitat) i comandaments dels Mossos d’Esquadra.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot