Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

L’Escola Pompeu Fabra lliura un miler de mòbils a la deixalleria de Salt

Dimarts al matí ha arribat un miler de mòbils a la Deixalleria provinents d’una campanya de sensibilització ambiental realitzada per l’alumnat de 2nd’ESO de l’Escola Pompeu Fabra. Des de l’inici de curs i fins a dia d’avui l’alumnat ha fet activitats relacionades amb el coneixement dels recursos naturals necessaris per a la fabricació d’un mòbil.

Marta Guillaumes, regidora d’Entorn Natural i medi ambient, ha fet l’acollida juntament amb totes les persones encarregades de la gestió de residus a Salt (representants dels gestors de residus, el tècnic municipal i la treballadora de la deixalleria) i ha recordat als alumnes per què és important reciclar. S’ha realitzat el pesatge dels mòbils donats per l’escola i s’ha fet una estimació dels kg de materials que es podran obtenir després del seu reciclatge.

El resultat ha estat:

Massa total mòbils donats: 60 kg.

Després del reciclatge es convertiran en :

  • 40 k g de plàstic.
  • 13 kg de metalls.
  • 1 kg de metalls preciosos.
  • 6 kg de materials no aprofitables.

La regidora també ha recordat que des de l’Ajuntament de Salt es porta a terme la campanya «A Salt, les 4 R!» que té com a principals objectius, promoure la recollida selectiva de residus, una correcta separació dels residus en origen per així garantir la seva màxima recuperació a través d’accions concretes de sensibilització (escoles, instituts i associacions) i el bon ús dels contenidors de recollida de residus. I també fomentar l’ús de la deixalleria (la fixa i la mòbil).

Per finalitzar la regidora ha posat èmfasi en el poder que tenen les petites accions quotidianes relacionades amb el reciclatge i en l’important repte que tenim a Salt i a molts municipis de Catalunya de convertir el residu en recurs i aconseguir així tancar els cicles de la matèria i l’energia.

L’activitat ha finalitzat amb una visita guiada a la deixalleria per part del tècnic de medi ambient on han observat el funcionament d’aquest equipament.

Des de l’Ajuntament de Salt agraïm la tasca educativa realitzada per l’Escola Pompeu Fabra i esperem que continuïn sorgint iniciatives com aquestes des de l’àmbit escolar.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot