Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

La UNED Girona debat sobre la corrupció

La UNED Salt Girona debat sobre la corrupció

Organitza, amb la col·laboració de la Universitat de Girona, un col·loqui i la projecció del documental “Corrupció, l’organisme nociu“.

La UNED Girona reflexiona sobre la corrupció amb l’organització d’una jornada que inclou la projecció del documental “Corrupció. L’organisme nociu”, de Teresa Soler i Albert Sanfeliu, i un col·loqui posterior. En aquest debat hi participaran Fernando Lacaba, president de l’Audiència Provincial de Girona i ex professor de Dret del CA UNED Girona; Salvador Martí, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona; i Teresa Soler i Albert Sanfeliu, directors del documental.

El tema central del documental que es projectarà “Corrupció, l’organisme nociu“ és la corrupció a Espanya. El treball de Teresa Soler i Albert Sanfeliu compta amb testimonis directes de la corrupció. En uns casos per haver-la denunciat des de la “proximitat” i en altres per haver fet front a la mateixa des de diferents responsabilitats, com Carlos Jiménez Villarejo, ex-fiscal anticorrupció; Carlos Martínez, ex-inspector cursos de formació; Jaume Llansó, ex-director IMPEM; Manuel Villoria, fundador de Transparència Internacional, capítol espanyol; Albert Gadea i Maite Carol, del cas Pretòria a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet; o Fernando Urriticoechea, interventor de l’Ajuntament d’Elx, entre d’altres. El documental constitueix un relat proper i emotiu de persones que van viure i van denunciar la corrupció. Conductes exemplars que al costat d’una intensa argumentació de reconeguts experts en la matèria, ofereix una contundent eina amb informació útil i efectiva per fer front a aquesta xacra des del propi sistema i des de la implicació ciutadana.

L’activitat, oberta i gratuïta, tindrà lloc el proper dijous 5 d’abril a les 17.00 h a la Sala d’Actes del Centre Associat UNED Girona.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot