Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

La zona esportiva El Pla de Salt i les escoles del costat es converteixen en sostenibles gràcies a la nova central de biomassa

Una central de biomassa subministrarà la  calefacció i l’aigua calenta a la zona esportiva El  Pla de Salt i a les escoles El Gegant del Rec i el Pla 

El projecte sortirà a licitació durant les properes setmanes amb un procediment obert amb  concessió per un import de 879.265 euros 

L’Ajuntament de Salt instal·larà una central de biomassa per subministrar calefacció i aigua  calenta als equipaments situats a la zona esportiva El Pla i a les escoles Gegant del Rec i el  Pla. Amb un pressupost de 879.265 euros i dins la planificació per estendre l’ús de les  energies renovables als equipaments municipals, l’objectiu de la iniciativa passa és la  substitució dels combustibles fòssils per fonts d’energia renovables i, alhora, una reducció  dels costos de producció d’aigua calenta i calefacció a partir de la millora dels sistemes de  control i eficiència de les instal·lacions. 

La central de biomassa es situarà al camp de futbol, concretament al costat dels vestidors  del camp de futbol i, des d’aquest punt, sortirà la xarxa de calor per connectar amb la  distribució existent i a tots els equipaments als quals es donarà servei. 

En aquest sentit, el subministrament de la nova central de biomassa arribarà a: 

  • Camp de futbol “El Pla” 
  • Pavelló Esportiu 
  • Pavelló de gimnàstica 
  • Piscina coberta 
  • Pista poliesportiva 
  • Escola Gegant del Rec 
  • Escola el Pla  

Les instal·lacions de calderes de combustibles fòssils actuals es mantindran com a  instal·lació de reserva i també, a la licitació de la concessió, s’inclou la possibilitat d’una  prestació futura per ampliar la xarxa de biomassa a l’entorn d’on se situarà la central de  biomassa. 

Un cop s’hagi licitat el projecte, les obres compten amb un termini d’execució de sis mesos.

Què és una central de biomassa?

La central de biomassa és una instal·lació energètica revolucionària que produeix energia elèctrica o tèrmica a partir de recursos naturals renovables i sostenibles. La biomassa, en essència, són residus orgànics d’origen vegetal o animal que es converteixen en una font d’energia inesgotable per a les generacions futures.

Imagineu un bosc exuberant, ple de vida, on cada branca caiguda, cada fulla seca i cada tros de fusta es transforma en energia per alimentar les nostres llars i indústries. Aquest és el poder de la biomassa, un tresor amagat en la immensitat de la natura.

La central de biomassa funciona a través d’un procés en què aquests residus orgànics es recullen i es sotmeten a un procés de combustió controlada, que allibera la calor necessària per generar vapor d’aigua. Aquest vapor mou una turbina que genera electricitat, la qual es distribueix a la xarxa elèctrica per arribar a les nostres llars.

Però, com en tot ecosistema, l’equilibri és fonamental. La central de biomassa ha de complir amb estrictes estàndards mediambientals per assegurar-se que la utilització de la biomassa sigui sostenible, sense posar en perill la salut dels nostres boscos i camps.

Amb aquesta tecnologia, no només estem aprofitant la riquesa de la natura d’una manera respectuosa, sinó que també estem contribuint a la lluita contra el canvi climàtic. La biomassa, com a font d’energia, té un impacte positiu en la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i en la diversificació de la nostra matriu energètica.

La central de biomassa és, doncs, un oasi d’energia verda enmig de la natura, una solució intel·ligent i sostenible que ens permet aprofitar els regals de la Terra sense comprometre el nostre futur.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot