Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

IAS destaca en formació amb nova especialitat en psiquiatria infantil

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha dut a terme aquest matí la jornada anual de portes obertes als futurs residents, en què els assistents han pogut conèixer de primera mà com s’organitza la docència de les diferents especialitzats a la institució, així com els diferents programes formatius, serveis i instal·lacions.

Una de les novetats més rellevants d’aquest any és l’acreditació de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de l’IAS per a la formació de metges i metgesses especialistes en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència. Aquesta especialitat, que va ser oficialitzada l’any passat, ofereix un programa de residència de cinc anys, amb els dos primers anys compartits amb la Psiquiatria d’Adults. Girona, amb una de les trenta places acreditades a nivell estatal, es consolida com un referent en aquest camp.

L’oferta docent de l’IAS per a aquest curs 2024-2025 és de 21 places: 4 de psiquiatria d’adults, 1 de psiquiatria infantil, 3 de psicologia clínica, 5 d’infermeria en salut mental, 2 de llevadores, 6 de metges/ses de família i 4 d’infermers/es de família, en rotació a l’Hospital Santa Caterina. Els residents s’incorporaran a principis del mes de maig.

Durant la presentació, la cap d’Estudis de l’IAS, la psiquiatra Cristina Gisbert, ha posat l’accent en l’acompanyament “personalitzat” de la institució al resident i en la visió més humanista de la medicina, en què els professionals “han de veure els pacients com a persones i no com a un diagnòstic”. Posteriorment, els futurs residents han rebut informació específica sobre les especialitats triades, en sessions dirigides pels seus tutors.

L’IAS disposa de diferents unitats docents per a la formació d’especialistes. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, l’organització ja va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitat en Psiquiatria; l’any 1998, per a la formació de Psicòlegs Clínics; l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental; l’any 2007 per impartir l’especialitat de llevadores, el 2009, per a la formació de metges i metgesses de família en rotació hospitalària, i el 2023 per a la formació especialitzada en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència. Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de dos-cents professionals.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot