Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Es restringeixen els accessos a tres massissos més: Gavarres, Montserrat i Cadiretes i es prohibeix la sega a tot el territori

El foc forestal de Ribera d’Ebre continua actiu, per això el president Torra aconsella seguir les recomanacions i indicacions dels efectius en tot moment

El president Torra, desplaçat al Centre de Comandament de Bombers a Vinebre, i desprès de la reunió dels comandaments amb els alcaldes dels municipis afectats ha anunciat que: “a més de les muntanyes i massissos que ja es van anunciar ahir, es tancarà les Gavarres, Montserrat i Cadiretes”. El president també ha anunciat que: “Es prohibeix la sega a tot el país en les properes 48 hores”. Així, el cap de l’executiu ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania perquè “No ens podem permetre cap petit descuit”. Ha volgut també: “Mostrar el meu suport, agraïment i confiança a tots els que estan treballant en l’incendi: alcaldes, Bombers, Mossos, Protecció Civil, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Creu Roja, Agents Rurals, Unidad Militar de Emergencias (UME) i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s).

Torra ha recomanat “Que tothom segueixi les indicacions del Govern i dels alcaldes i alcaldesses”. 

El president ha estat acompanyat pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa JordàBuch ha explicat la situació de l’incendi: “pel que fa al primer flanc dret anem per bon camí. Ara podem fer millor la feina perquè baixa la calor. L’estratègia d’atacar la llengua de foc ha funcionat”. Respecte del confiament de Bovera, el conseller ha incisat que: “Hem confinat per precaució. Res indica que el foc pugui anar cap allà”. En aquest sentit, ha remarcat que: “hem de vetllar per la seguretat de les persones i per això demano molta comprensió sobre les prohibicions d’anar a la muntanya que hem fet”. Tot i que: “la part més complexa orogràficament ja l’hem superat, portem 6.500 hectàrees aproximadament”. 

També s’ha sumat a l’agraïment als cossos que estan treballant: “No hem de fer distinció dels uniformes. Tots treballen per controlar l’incendi”. 

Per la seva part, la consellera Jordà, en primer lloc s’ha afegit també a la mostra d’agraïments del president i del conseller Buch i, tot seguit, ha detallat que l’incendi: “sols ha afectat a una explotació ramadera”.

La consellera ha anunciat que la pròxima setmana tenen previst reunir-se amb els alcaldes, alcaldesses i consells comarcals per tal de: “fer una valoració sobre les afectacions agrícoles”. Jordà ha reblat que: “totes les precaucions són poques”.  

Els Bombers de la Generalitat continuen les tasques d’extinció de l’incendi de forestal de la Ribera d’Ebre que crema des d’ahir a la tarda i continuarà fent-ho durant les properes hores amb les 120 dotacions desplaçades. Aquestes inclouen la desena de mitjans aeris que, amb l’arribada de l’ocàs, es retiraran. 

A hores d’ara, el foc s’està comportant d’acord amb la previsió i els efectius treballen en un perímetre d’unes 6.537 hectàrees. La prioritat és treballar durant tota la nit el flanc dret. Les tasques d’extinció al tram nord d’aquest flanc, dret, es veu dificultada per l’orografia del terreny que impedeix l’emplaçament segur dels bombers desplaçats. 

Respecte de Bovera, s’està treballant amb maquinaria pesant, fent camins, perquè si arriba el foc no ho faci amb tant intensitat i els bombers puguin atacar-ho millor. 

A més dels Bombers, també s’han activat per donar suport a les tasques d’extinció efectius i voluntaris d’altres cossos d’emergències de seguretat com els Mossos d’Esquadra (amb uns 50 efectius), UME, Agents Rurals, ADF’s, Protecció Civil, SEM i Creu Roja, entre d’altres. 

Segons informa Protecció Civil, actualment hi ha 42 persones evacuades que es troben en el municipi de Flix, al gimnàs de l’Escola Enric Grau i Fontserè. També hi ha 4 persones evacuades a Bovera i 4 a la Palma d’Ebre dels que se n’ha fet càrrec els ajuntaments. Les persones desallotjades són de diverses nacionalitat: Espanyola, Gran Bretanya, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Brasil i Estats Units. Els consolats han estat informats de la situació pels tècnics de Protecció Civil de la Generalitat. 

Protecció Civil de la Generalitat manté en emergència el Pla INFOCAT i en alertael Pla PROCICAT per l’onada de calor

Els Bombers de la Generalitat també han treballat en d’altres incendis de vegetació aquesta tarda

Incendi vegetació de la Fatarella, estabilitzat

A les 15.26 hores, els Bombers han estat alertats d’un incendi de vegetació a la Fatarella, que ha afectat unes 3,9 hectàrees d’una zona propera al parc eòlic. A conseqüència d’aquest foc s’ha tallat la circulació a la TV-7333 entre Vilalba dels Arcs i la TV-7331 a la Fatarella. A més de les 10 dotacions activades, entre elles una aèria i el suport de la UME, també s’hi ha desplaçat 7 dotacions dels Mossos d’Esquadra. A hores d’ara l’incendi està estabilitzat. 

Incendi vegetació a Campdevànol, estabilitzat

Els Bombers han extingit aquesta tarda un altre incendi de vegetació forestal al Coll de Casals, a Campdevànol. Fins al lloc s’han desplaçat 9 dotacions, dues d’elles aèries, que ha donat el foc per estabilitzat a les 16.22h. Segons les darreres estimacions facilitades pel cos D’Agents Rurals s’hauria cremat una superfície de 1.850m2.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot