Dilluns, maig 20, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

El pla d’habitatge de Salt: preocupació ciutadana i crides a l’acció

Avui publiquem un fil de Twitter, ara X, de l’usuària Anna vf (@anna_vila) ha expressat la seva inquietud respecte al pla d’habitatge del municipi. Amb una sèrie de piulades des del 13 d’abril, Anna ha desgranat les pàgines del dossier municipal, trobant motius d’indignació en cada detall.

Anna s’interroga sobre la lògica d’obrir més parcel·les per a construcció de blocs de pisos quan un 60% de la població viu en pisos ocupats i sense capacitat d’estalvi. Es fa ressò de l’existència de múltiples parcel·les ja urbanitzades i disponibles, rememorant decisions de governs anteriors que van promoure aquestes urbanitzacions, com la de l’hospital ja existent.

El fil continua amb una crítica a la pretensió municipal que els propietaris cedeixin terrenys i cases i sufraguin urbanitzacions costoses, incloent una rotonda pressupostada en 18 milions d’euros. L’usuària també alerta que els plans actuals podrien desencadenar una falta d’espais per a equipaments públics, com escoles i biblioteques, fent referència a les conseqüències que ja es van patir en el barri de la Massana.

Què opineu vosaltres?

A més, Anna vf argumenta que l’expansió de l’hospital no hauria de fer-se a costa “de robar i arruinar a famílies”, i fa una crida directa als partits polítics i representants locals perquè revisin la documentació i escoltin als afectats abans de prendre decisions.

El 14 d’abril, l’usuària reclama una reunió amb el govern municipal per a un diàleg obert i transparent sobre aquests plans. La seva demanda de clarificació i la seva crida a l’acció resonen com un toc d’alerta sobre la necessitat de planificació urbana conscient i participativa a Salt.

Anna vf representa segur una veu entre moltes, però el seu fil de Twitter és un recordatori potent que la planificació urbana afecta la vida de tothom, i que l’engagement ciutadà és fonamental per a una governança ètica i eficaç.

Llegeix el fil de @anna_vila

[+] Consulteu tota la documentació de l¡Esmena de l’edicte Aprovació inicial Pla parcial subsector 1 del sector sud

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot