Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La taxa d’atur a Salt es situa al nivell més baix dels darrers deu anys

La desocupació al mes de juny era del 13,87%

La taxa d’atur registrat de Salt s’ha situat aquest mes de juny en el 13,87%, una xifra que és la més baixa dels darrers deu anys. Aquesta dada confirma la tendència a la reducció de la desocupació al municipi, que va arribar a pics per sobre del 24% durant l’any 2013. A la franja d’edat d’entre 25 i 34 anys la xifra baixa fins al 12,24% mentre que, a l’altre extrem, a la franja entre 55 i 64, la dada s’eleva fins al 18,38%.

Cal destacar que l’atur ha baixat en totes les franges d’edat, tot i que els descensos més pronunciats, respecte al mes anterior, corresponen a les franges d’edats d’entre 16 i 24 anys (13%) i 55 i 64 anys (18,38%)

Toni Vidal, regidor de l’Ajuntament de Salt, valora les xifres positivament, i encoratja, des de l’administració local, a “seguir treballant per consolidar aquesta tendència a partir del desenvolupament d’habilitats i capacitats de les persones que portem a terme des de l’Espai Municipal d’Ocupació”.

En aquesta línia, Vidal destaca les accions que durant els darrers anys s’han engegat des del consistori per afavorir la contractació i millorar la formació dels saltencs i saltenques per accedir al mercat laboral, propostes com “el treball en xarxa amb altres agents del territori, la posada en marxa d’un pla d’acció i la participació en els diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya”.

Nivell d’estudis i sector d’ocupació

Pel que fa al nivell d’estudis de les persones en situació d’atur al municipi, el gruix més important es troba entre els que tenen un nivell formatiu d’educació general/estudis secundaris, concretament en un 44,20%. Tot i això, aquest col·lectiu també continua la tendència a la baixa dels darrers anys

D’altra banda, pel que fa als sectors d’ocupació, tots ells també han reduït la taxa d’atur durant el darrer i, com és habitual per aquestes dates, és al sector serveis on es registra un major augment de l’ocupació. Tot i aquesta tendència, també és en aquest sector on a Salt hi ha un major atur registrat amb un total de 1.270 persones.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot