Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Presentació de la bèstia Saltenca a Vilafranca del Penedès

Aquest dissabte a Vilafranca del Penedès presenten en societat la  bèstia creades per l’alumnat l’Institut Salvador Espriu, Escola el Pla i Escola Silvestre Santaló de Salt

Durant l’acte es presentaran 4 bèsties creades per l’alumnat de 4 instituts catalans (projecte Treulatevabèstia)

Aquest dissabte 1 de juny arriba el moment de presentar les nostres bèsties en societat i us volem convidar a conèixer a la Flander, la Templariola, la Betied i la Portacamins de l’alegria. Serà en el marc de la trobada Obrim la gàbia, organitzada per l’Agrupació del Bestiari festiu de Catalunya que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el dissabte proper.

Treu la teva bèstia és un taller cooperatiu que busca, a través de la construcció d’un ésser llegendari o bèstia, fomentar la cohesió comunitària als barris i promoure l’activació i recuperació de les festes populars.

El projecte, que des del mes de març de 2019 es desenvolupa a quatre instituts catalans (situats a Esplugues de Llobregat, Lleida, Salou i Salt), ofereix l’oportunitat d’establir complicitats entre els centres i les diverses entitats del seu entorn involucrades en la creació de la bèstia, la seva llegenda, l’himne i les respectives colles de tabals i de ball.

Els mestres de taller, un per institut, acompanyen a l’alumnat en la construcció de la bèstia oferint dues sessions de treball cada setmana al llarg de quatre mesos. Així mateix, s’imparteixen tallers de construcció d’instruments a partir de materials reciclats i tallers per preparar el ball que acompanyarà la bèstia en les seves sortides.

Treu la teva bèstia és una iniciativa de Coopgros que compta amb una subvenció com a Projecte Singular per al foment de l’economia social i el cooperativisme.

Voleu conèixer a les nostres bèsties?

L’1 de juny, Obrim la gàbia!

Després de mesos de feina col·lectiva, arriba el moment de presentar les nostres bèsties en societat. El proper dissabte 1 de juny, veniu a conèixer a la Flander, la Templariola, la Betied i la Portacamins de l’alegria a l’Obrim la gàbia de Vilafranca del Penedès.

Us esperem a totes a les 11 a la plaça del Penedès! 

PROGRAMA DE LA JORNADA

1 de juny. Vilafranca del Penedès

D’11 a 13h: Plantada de bestiari a la Plaça del Penedès / Portes obertes de la seu social

A les 12h: Presentació del projecte Treu la teva bèstia i de les noves figures de bestiari de centres educatius:
– Institut Castell dels Templers (Lleida)
– Institut Jaume I (Salou)
– Institut Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat)
– Institut Salvador Espriu, Escola el Pla i Escola Silvestre Santaló (Salt)

A les 13h: Lluïment de les figures de bestiari participants i fi de festaLatest Posts

spot_img

un xic de tot