Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El Gran Recapte busca voluntaris per a la recollida d’aliments

Divendres 1 i dissabte 2 de novembre s’habilitaran 10 punts de recollida a Salt.

El Gran Recapte dels Aliments torna a Salt i tot Catalunya els propers dies 1 i 2 de desembre, amb 10 punts de recollida repartits pel mercat i supermercats de Salt on encara fan falta voluntaris i coordinadors.

La campanya massiva de recollida d’aliments bàsics organitzada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona) pretén sensibilitzar i donar resposta a la precarietat alimentària que pateixen més de 200 mil persones en el territori català, segons dades del nombre de persones que aquests quatre bancs atenen arreu de Catalunya.

El Gran Recapte representa el 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments i les entitats anualment i segueix sent una acció molt necessària, que aquest any requereix de 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya.

La passada edició de 2016 es va aconseguir recaptar 4.374 tones d’aliments bàsics a 2.692 punts habilitats de 370 municipis.

En aquests moment, els Bancs dels Aliments atenen 209.441 persones arreu de Catalunya, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.

Càritas Salt coordina els voluntaris del Caprabo a l’Espai Gironès i al Bonpreu al carrer Major.

Si voleu col·laborar-hi, poseu-vos en contacte amb:

Amàlia Rispau.- 618 227 099 –  amalia.ris@gmail.com 

Càritas Salt.  salt@caritasgirona.cat

Indiqueu dia i torn:  9.30h-13.30h,   13.30h-17.30h,   17.30h-21.30h. Si us és indiferent o podeu oferir diverses possibilitats, digueu-nos-ho també.

Si no ets de Salt o vols inscriure’t en algun altre supermercat també us podeu registrar com a voluntaris o coordinadors a través del formulari de la web de banc d’aliments.  [ web per inscriure’s a un punt de recollida ]

Quins aliments es recolliran?

Aliments nutritius de llarga durada com llegums, oli, llet i conserves de peix i verdures són alguns dels productes que el Banc dels Aliments pretén recollir.

 

On serà la recollida?

La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi.

A Salt podràs donar suport al projecte en els següents Supermercats:

  • Caprabo de l’Espai Gironès
  • Bon Preu, carrer major.
  • Mercadona del Mercat de Salt
  • Mercadona del Passeig Països catalans
  • Consum

També disposareu de caixes sense voluntaris per poder deixar els aliments als Supermercats:

  • Bonàrea del carrer Major,
  • DIA del carrer Torres i Bages,
  • DIA de la plaça Catalunya,
  • Pròxim i el Rif del passeig dels Paissos Catalans.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot