Les millors Sèries de Dones. 8 sèries per començar a veure un 8 de març.
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona us recomanem aquestes vuit sèries amb dones com a protagonistes.
El cuento de la Criada (HBO)
Aquesta sèrie dramàtica basada en la famosa novel·la que Margaret Atwood. Narra la vida distòpica de Gilead, una societat totalitària que antigament pertanyia als Estats Units. Els desastres mediambientals i una baixa taxa de natalitat provoquen que en Gilead governi un règim fonamentalista pervers que considera a les dones propietat de l’estat. Una de les últimes dones fèrtils és Defred (Elisabeth Moss), serventa de la família del líder i una de les dones forçades a l’esclavitud sexual per dur a terme un últim intent desesperat de repoblar un món devastat. En aquesta horrible societat en la qual una paraula inadequada podria acabar amb la seva vida, Defred s’obre camí entre caps, les seves dones cruels, dones de la llar i les seves companyes serventes -de les que qualsevol podria ser una espia d’Gilead- amb un únic objectiu: sobreviure i trobar la filla que li van arrabassar.
Las Chicas del Cable (Netflix)
Las Chicas del Cable, ambientada en els anys 20 a la ciutat de Madrid, explica la història de quatre dones que procedeixen de diferents llocs del país. Aquestes dones arriben a la capital després de ser contractades com operadores de la centraleta de l’única companyia de telefonia que existeix. En aquesta ciutat, envoltades per un ambient de progrés i modernitat, les dones es veuen embolicades en gelosia, enveja i traïció, així com també per l’èxit, l’amistat i l’amor en el camí que les durà a complir els seus somnis
Girls (HBO)
Una versió molt més realista i menys frívola que ‘Sexe a Nova York’? Alguns crítics van voler veure-ho així, però la veritat és que ‘Girls’ és una sèrie amb suficient entitat i contingut propi, com van demostrar els seus sis temporades. Amb Lena Dunham al capdavant, aquesta sèrie sobre vint anys en la gran poma té com a protagonista a Hannah (Dunham), qui fa dos anys que ha acabat la carrera i que creu que val per a ser escriptora d’èxit. Els seus pares li trauran l’assignació, i es donarà suport en les seves dispars tres millors amigues.
Mad Men (Netflix)
Les aparences ens van enganyar amb Mad Men, ja que es presenta com una sèrie d’homes d’èxit en una època en què les dones només podien aspirar a ser els seus subordinades, esposes submises i els seus amants, quan en realitat és una sèrie d’homes alcoholitzats i fumadors que veuen el seu món esfondrar davant els peus de les dones, que van escalant posicions a passos de gegant amb molt coratge i dificultats
Big Little Lies (HBO)
Tres mares de Monterrey, un poble petit a la costa californiana, viuen una vida aparentment perfecta, però aviat descobrirem els secrets, complexos i inseguretats que cadascuna d’elles amaguen.
La violència masclista i la rivalitat entre dones (a la qual tant ens empeny el patriarcat) són dos dels temes centrals del seu argument el qual ens ensenya valors tan importants com la solidaritat entre el sexe femení. Big Little Lies és una sèrie feminista que mostra l’important que és comptar amb companyes que et cuiden i no et jutgen, amb persones que lluny de ser competidores, són veritables amigues que t’ajuden i t’escolten quan més ho necessites. ¡100% recomanable!
Jessica Jones (Netflix)
Perseguida per un passat traumàtic, la detectiu privada Jessica Jones usa els seus poders per trobar al seu torturador i impedir que faci mal a més gent.
Des que la seva curta vida com superheroïna va acabar en tragèdia, Jessica Jones ha estat reconstruint la seva vida personal i la seva carrera com a detectiu irascible i sardònica costat d’un altre ex superheroi alguna cosa turbulent. Plena d’odi i estrès posttraumàtic, Jones batalla dimonis dins i fora de la feina usant les seves habilitats extraordinàries, sobretot si estan disposats a estendre un xec.
Orage is the new Black (Nexflix)
En aquesta premiada sèrie de la creadora de “Weeds”, una benestant novaiorquesa acaba en una presó per a dones quan les conseqüències d’un antic delicte li passen factura.
La protagonista, una dona de Connecticut amb una vida estable a punt de casar-se, és detinguda arran d’un delicte de drogues que va cometre fa una dècada: en aquells dies va portar un maletí amb droga per a Alex Vause (Laura Prepon), una traficant i antiga amant de Piper. Després del judici, és enviada a presó de dones a Litchfield, Nova York. Allà conviurà amb un grup variat d’internes … Basada en les vivències reals de Kerman, l’experiència entre reixes li va servir per escriure el best-seller autobiogràfic ‘Orange Is The New Black: La meva Year In A Women’ s Prison ‘. A mig camí entre el drama i la comèdia, una aclamada sèrie que aborda temes relacionats amb la presó com el sistema penitenciari nord-americà, el lesbianisme, la repressió sexual, l’abús de poder o la corrupció policial.
House of Cards (HBO)
El poder és molt més atractiu que els diners, però té l’inconvenient que es perd més aviat”, amb aquesta frase, el protagonista de la sèrie ‘House Of Cards’, Francis Underwood (Kevin Spacey) defineix la línia argumental de la sèrie. Francis és un ambiciós congressista dels Estats Units que persegueix convertir-se en el Secretari d’Estat del govern. Mentrestant, s’encarrega de moure els fils més importants de la ciutat amb la seva dona Claire Underwood (Robin Wright), una dona molt intel·ligent i calculadora capaç d’aconseguir tot el que es proposa. Al començament, es mostren com un indestructible matrimoni que a poc a poc revela les seves debilitats.
Esperem que us agradi! 🙂
Quina recomaneu??